Ψεύτικες υπογραφές

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Γιατί οι απατεώνες έβαλαν ψεύτικες υπογραφές των γνωστών ατόμων για να μας πείσουν;

Ενδιαφέρει όλους μας.

Η ακυβερνησία της χώρας έβαλε ψεύτικες υπογραφές γνωστών ατόμων ότι ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Μερικά απ αυτά τα άτομα, είπαν ότι δεν έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο.

Πρέπει να δούμε γιατί συνέβη αυτό.

Πάντα οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τη χαμηλή νοημοσύνη του κόσμου. Έχουν διαπιστώσει ότι αν επικαλεστούν την άποψη κάπως δημοφιλών ατόμων ο κόσμος πείθεται. Επί πλέον τους συμβουλεύουν οι ειδικοί τους που κάνουν κρυφές δημοσκοπήσεις και έρευνες, ότι ο κόσμος όταν δεν πιστεύει στον εαυτό του, μιμείται, πιθηκίζει και μηρυκάζει . Έτσι λοιπόν με ψέματα και πάλι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τη ψυχολογία της μάζας, αν πουν ότι ο/η τάδε που έχει ωραία φωνή η γράφει καλά διηγήματα θα μας πείσει.

Βρίσκουν και τα κάνουν. Αν εμείς τους δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μας ενδιαφέρει τι θα πουν όλοι αυτοί, αν εμείς είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε και έχουμε μελετήσει ,αν εμείς γίνουμε πομποί του “ότι δεν μας απασχολεί τι λένε οι άνθρωποι αυτοί όσο διάσημοι και να είναι” τότε δεν θα το κάνουν. Για να τους απομυθοποιήσετε , λάβετε υπ όψιν πρωτίστως ότι δεν ξέρουμε τι εκμεταλλεύτηκαν και έχουν αυτή τη δημόσια θέση οι γνωστοί (άγνωστοι δημοφιλείς) Δεν ξέρουμε από τι προωθήθηκαν.

Εκτός αυτού πολλοί απ αυτούς δεν μπορούν να κόψουν τις εξαρτήσεις τους (που μπορεί να είναι από καφεΐνη και νικοτίνη έως πιο βαριές) άλλοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις παράλογες φοβίες τους και τις ανασφάλειές τους.

Πολλοί απ αυτούς ζήτημα να έχουν διαβάσει 3 βιβλία στη ζωή τους. Άρα με τι προσόντα μπορούν να μας πείσουν ως προσωπικότητες και ως χαρακτήρες ;

Επειδή τραγουδούν καλά η επειδή βγήκαν ως δημοσιολογούντες να πουν τώρα, αυτό που τους συμφέρει να ακούσει ο κόσμος ;

Αν εμείς οπλιστούμε με αυτοπεποίθηση και δουν με τις έρευνές τους ότι δεν παρασυρόμαστε από τέτοια, δεν θα βάζουν και αυτοί τις ψεύτικες υπογραφές. Έχουν μείνει στο 15 που είπαν τα φρικτά ψέματα και έπεισαν. Εμείς δεν πρέπει να τους δώσουμε πλέον με σαφήνεια ότι δεν πρέπει να παίζουν μπάλα στα κρανία μας; Με αυτοπεποίθηση που εκπηγάζει απτήν ενημέρωση , τη γνώση τη μελέτη τη συζήτηση. Έτσι θα το πιστέψουμε μέσα μας.

Διαφορετικά οι απατεώνες με το αρνητικό έργο πάντα θα προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν, όχι μόνο με ψεύτικες υπογραφές, αλλά και με χειρότερα. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα ξεφτιλιστούν (περισσότερο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.