Προσοχή στα άτομα που λένε: “οι ικανοί νέοι φεύγουν έξω”! Τα παίρνουν!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Τα παιδιά που έγραψαν στις Πανελλήνιες γύρω στο 5 ετοιμάζονται να φύγουν έξω οπουδήποτε, να γραφτούν κάπου, και καλά κάνουν. Υπάρχουν και τα παιδιά από σχολεία που έχουν προετοιμαστεί για να μη δώσουν καθόλου εδώ, που συνήθως έχουν σπίτια έξω, η συγγενείς η ναυτιλιακές με έδρα έξω– κλπ…
Θέλουν μια άλλη ποιότητα στις σπουδές τους και καλά κάνουν, αφού έχουν άνεση και μπορούν. Δεν είναι σίγουρο ότι θα περνούσαν εδώ, ούτε ότι έχουν μεγαλύτερη του μέσου όρου νοημοσύνη.

Απτά 500 παιδιά που φεύγουν έξω για σπουδές, τα 2-3 είναι πραγματικά με ψηλή νοημοσύνη, και ιδιαίτερες δεξιότητες. (Καθημερινά συναναστρεφόμαστε )

Μέσα στα άλλα υπάρχουν πολλά και με χαμηλή νοημοσύνη , με διάσπαση προσοχής, και με πολλές μαθησιακές δυσκολίες, που δεν μπόρεσαν να περάσουν εδώ ούτε με προφορικά.. Μεγάλη προσοχή λοιπόν σ αυτούς που λένε οι ικανοί φεύγουν έξω. Εξυπηρετούν συμφέροντα και θέλουν να διώξουν τους νέους απτην Ελλάδα.

Επειδή από κάπου τα παίρνουν, δεν το αναλύουν …Λέει ο άλλος αφού φεύγουν οι ικανοί, γιατί να μη φύγω και εγω;;; Φοβούνται επίσης την αποτυχία των παιδιών τους εδώ, και το λένε για να τα ακούν οι ίδιοι, και να πείθουν και τον κόσμο. Μην εμπιστεύεστε τέτοια άτομα. Το παιδί που δεν έχει τα άνετα οικονομικά, περνάει εδώ με τις ικανότητες του, σμιλεύεται ,διαβάζει , παίρνει υποτροφία, και μετά φεύγει.

Πολλά ικανά λένε μπορεί να μη μ αρέσει το περιβάλλον και οι καταλήψεις , όμως εγώ κοιτάζω τα βιβλία μου, και κατά τη διάρκεια των καταλήψεων δουλεύω ,για να μην επιβαρύνω καθόλου τους δικούς μου όταν φύγω. Δε με έχουν μάθει οι γονείς μου να είμαι φαντασμένο. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στους προπαγανδιστές. Χτενίζουν τα λόγια τους όπως θέλουν για να
πείσουν τους αφελείς. Έχουν συμφέροντα..

Πολλοί απ αυτούς έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τους ενδιαφέρει η πατρίδα, άσχετα με το τι λένε. Τους ενδιαφέρει ο εαυτός τους! Αν τους ενδιέφερε η πατρίδα, δε θα έβριζαν τον Σαμαρά με το παραμικρό! …Θα άφηναν με υπομονή να τελειώσει το έργο της η προηγούμενη κυβέρνηση, και θα είχαν την ευστροφία να προβλέψουν την καταστροφή που θα έφερνε ο Τσίπρας…

Ναι τώρα μπορεί να λένε άλλα. Έτσι τους συμφέρει ! Βγάζουν το ζην τους, και το ευ ζην τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.