Προς κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, ΕΝΤΑΥΘΑ

Γράφει ο Blood

Μια περπατησιά μου ένα πρωινό από την Ομόνοια έως την Ευριπίδου και την Αθηνάς,  μαζί με κάτι φίλους από το εξωτερικό, ήταν αρκετή για να με κάνει, να ξαναπάω την επομένη ημέρα μόνος μου. Να κάνω την ίδια διαδρομή, και να “αποθανατίσω” την ντροπή που αισθάνθηκα όταν την προηγούμενη ημέρα δεν μπορούσα να απαντήσω σε καμία από τις ερωτήσεις των φίλων μου σε σχέση με όσα έβλεπαν στην βόλτα μας στο κέντρο της τουριστικής Αθήνας.

Η κατάντια της πόλης είναι τόση μεγάλη που θυμίζει την “επιστροφή της, στην μεσοπολεμική εποχή”. Αν οι σημερινές φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες δεν θα διέφεραν από την εικόνα, εκείνης της εποχής. Τότε όμως που δεν υπήρχαν ούτε τα μέσα, ούτε η λογική, ούτε η μόρφωση, ούτε και η παιδεία…!! 

Μετά από αυτήν την απελπιστική μου βόλτα σε ένα μικρό κομμάτι της χειρότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης, αποφάσισα να γράψω, από καρδιάς και με τον θυμό που με διαπερνούσε για όσα είδα στην πολύ μικρή διαδρομή των 800 μέτρων, μια “επιστολή” στον κύριο Μπακογιάννη, μιας και αυτός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Αθήνας.

Κύριε Μπακογιάννη, καθάρισε τον βόθρο που λέγεται ΚΕΝΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ.

Βάλε μια αξιοπρεπή τάξη στην απρέπεια, την ντροπή, την αναρχία, στην άνομη και ασύδοτη ιστορική αυτή Ευρωπαϊκή πόλη.

Η αυθαιρεσία που επικρατεί από ΑΠΑΝΤΕΣ, εμπόρους, μηχανόβιους πολίτες, παράνομους μικροπωλητές, οδηγούς αυτοκίνητων (παρκάρουν όπου τους βολεύει), την βρωμιά, την μυρωδιά, τα σκουπίδια, τους κλέφτες, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο προηγούμενο. 

Χιλιάδες απατεώνες κυκλοφορούν στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ και αρπάζουν ότι βρίσκουν. Η φήμη τους έχει μπει στα τουριστικά βιβλία. “Προσοχή στην τουριστική Αθήνα είναι γεμάτη κλέφτες” Ο τουρισμός κινδυνεύει.

Ο προηγούμενος Δήμαρχος με την πλήρη αδιαφορία και απάθεια του, άφησε να βαλτώσει όλη η Αθήνα και ειδικότερα το ιστορικό της κέντρο. Ο λόγος; πραγματικά άγνωστος. Οι προθέσεις του; και αυτές εντελώς άγνωστες.

Σαν site, όλα αυτά τα είχαμε ξανά επισημάνει, από τον Οκτώβριο του 2017 στο άρθρο “Αθήνα: Η χειρότερη πρωτεύουσα του κόσμου” 

Κύριε Μπακογιάννη, δώσε ένα τέλος. Φέρτε την Αθήνα στην κανονικότητα της. Δείξε στους κακοήθεις πώς “μεταχειρίζονται” και πώς συμπεριφέρονται σε μια πόλη που κατοικούν άνθρωποι. Δείξε στους αδιάφορους πρώην Δημάρχους πώς χειρίζονται μια από της Αρχαιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης πώς εφαρμόζουν τους υπάρχοντες νόμους και πώς βελτιώνουν την ζωή των πολιτών αυτής της πόλης που πληρώνει σκληρούς φόρους στον Δήμο.

Φωτογραφίες από μια διαδρομή μόνο 800 μέτρων. Ομόνοια- Ευριπίδου και Αθηνάς.

Μια μικρή μεν διαδρομή ,αλλά που αντικατοπτρίζει τι επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος επιχειρήσει να περπατήσει από Ομόνοια προς Μεταξουργείο…δεν θα φτάσει ποτέ!!!

Ένα ελάχιστο δείγμα από το απέραντο χάος…

Μετανάστες και τσιγγάνοι μικροπωλητές πουλάνε στην Πανεπιστημίου και Ομόνοια…φράουλες!!!! 

Ομόνοια. Σατωβριάνδου και Μαρίκας Κοτοπούλη…

 

Κοιτάξτε χάλια εκεί από όπου περνάνε εκατομμύρια τουρίστες… Κεντρική αγορά Βαρβάκειο 

….μέσα στην Βαρβάκειο αγορά!!!!!!

 

Πεζόδρομος, Αίολου και Ευριπίδου,…ένα απέραντο δημόσιο Parking!!!!

 

Πεζοδρόμιο…ναι πεζοδρόμια της οδού Αθηνάς!!!!!!

 

….η αποθέωση της αναισθησίας του πολίτη και από την άλλη η πλήρης απουσία του κράτους.

 

** Να σημειώσω ότι, δεν αποθανάτισα τους ναρκομανείς και τους αλλοδαπούς “ζητιάνους” που είναι εκατοντάδες επί της οδού Αθηνάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.