Πού ήταν αυτό το μπουμπούκι; Πόσο Ελληνικό ψωμί έφαγε αυτό το ζαγάρι;

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ…
Άλλο και τούτο πάλι. Αλβανός βουλευτής με ελληνικό όνομα ζήτησε από την Αλβανική κυβέρνηση ν’ απελευθερώσει την Κόνιτσα μέχρι τον Γράμμο το Πωγώνι που είναι… σκλαβωμένες περιοχές από τους Έλληνες! Που ήταν αυτό το μπουμπούκι όλα τα προηγούμενα χρόνια; Πόσο Ελληνικό ψωμί έφαγε αυτό το ζαγάρι για να ξεστομίζει τέτοιου είδους αξιώσεις μία περίοδο που η Αλβανία ονειρεύεται να μπει στην Ε.Ε.;

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ!..
Αλβανός με πολύ πλούσιο ιστορικό στο «εμπόριο» «πατατών» από Λαζαράτι κι αλλαχού ο εν λόγω Αλβανός που ζήλεψε τα Ηπειρώτικα Βουνά και τους κάμπους και ζητά την απελευθέρωση της Κόνιτσας και του Καλπακίου! Είδατε πόση ζημιά κάνει όχι μόνο το «εμπόριο» αλλά και η χρήση;

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
Είπε το αυτονόητο προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συνδικαλιστικό παρδαλό τουρλουμπούκι και παρεξηγήθηκαν οι επαγγελματίες του είδους. Τι είπε ο Κυριάκος; Δεν μπορούν οι λίγοι να επικρατούν επί των πολλών, είπε και πήραν φωτιά οι «κοιμώμενοι» γίγαντες της μέχρι πριν ογδόντα μέρες κυβέρνησης με τις παραφυάδες της.

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!..
Επί 4 1/2 χρόνια είχαν βάλει στον ύπνο τα συνδικαλιστικά τους ήθη κι έθιμα και νάτους προχθές να ξεσηκώνονται πάλι οι Τσακαλώτοι με τις κυρα- Τασίες να ορύονται για το δίκιο του εργάτη, κάτι που ενώ δεν έκαναν ποτέ στη ζωή τους, εμφανίζονται όμως με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μάλιστα στις τράπεζες του εξωτερικού για περισσότερη ασφάλεια!

ΟΙ ΟΛΙΓΟΣΤΟΙ..!
Στους δρόμους οι ολιγοστοί επαναστάτες που προσπαθούν να επαναφέρουν τις παλιές τακτικές τους παλιά μας τέχνη κόσκινο, αλλά σε εντελώς νέες εποχές που άλλα είναι τα ζητούμενα. Βουτηγμένοι οι ίδιοι στο μνημόνιο το τρίτο και μακρύτερο πάνε να βγούνε κι απο πάνω με συνθήματα παλιοκαιρίσια.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…
Αραιά – αραιά, για να φανούμε καμιά σαρανταρέα, ήταν η εικόνα που παρουσίαζε η χώρα μας προχθές, ημέρα απεργίας, η οποία ήταν μία επανάληψη της προηγούμενης Τρίτης. Απλά προσπαθούν κάποιοι να ξυπνήσουν ένα παλιό εαυτό τους που σε άλλες εποχές παρίσταναν τους επαναστάτες βάζοντας λουκέτο στο κράτος. Επί 4 1/2 χρόνια κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου διότι δεν έπρεπε να ενοχληθεί η κυβέρνηση του σκαφάτου Πρωθυπουργού, συζύγου της Περιστέρας της γνωστής καθηγήτριας Πανεπιστημίου!

Η ΦΩΤΙΑ…
Ενοχλήθηκαν δήθεν απ’ αυτό που είπε ο Κυριάκος για την επιβολή των θέλω των λίγων επί των πολλών και πήραν φωτιά τα στελεχάτα της αντιπολίτευσης που πουλάνε όψιμη επαναστατικότητα. Αν ρωτήσει κανείς που ήταν όλοι αυτοί πριν 80 μέρες, η απάντηση είναι στην Βουλή και στα περίχωρά της. Απλά τώρα βγήκαν από τα γραφεία τους και φόρεσαν τα αμπέχωνα, φορτώθηκαν και τους γνωστούς ντροβάδες τους και νάτους τώρα να γυρίζουν ντουντουκάτοι στους δρόμους διαλαλώντας την πραμάτια τους που είναι «ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα»!

Η ΝΕΑ «ΣΟΔΕΙΑ»!
Καινούργια «σοδειά» ναρκωτικών έπιασε η υπηρεσία Δίωξης Ιωαννίνων κι αυτό μέσα σε λίγες μέρες. Όχι πως και στο παρελθόν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά μέσα σε λίγες μέρες η σοδειά ανέρχεται σε τόνους. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία δουλεύει καλύτερα ή οι διακινητές έχουν ξεσαλώσει και τα παίζουν όλα για όλα!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!..
Είναι γνωστό ότι όταν πιάνονται κάποιες ποσότητες ναρκωτικών εκείνες που «χάνονται» είναι πολλαπλάσιες κι αυτό διότι τα σύνορα από Αλβανία είναι εντελώς ανοιχτά. Το ότι συλλαμβάνονται κακοποιοί και έμποροι οφείλεται στο υψηλό φιλότιμο ορισμένων ενστόλων που τιμούν και τον όρκο τους και την στολή τους.

Η ΠΙΣΤΩΣΗ…
Πάντως, τις δύο τελευταίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μπορεί να τις πιστώσει κανείς και στη νέα διεύθυνση της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην οποία επανήλθε ο γνωστός αξιωματικός κ. Τσουμάνης κι’ αυτό και να λέγεται και να γράφεται. Δεν είναι της παρούσης να ρωτήσουμε γιατί είχε αρκετό καιρό μακριά απ’ αυτή την υπηρεσία ο εν λόγω αξιωματικός. Να τα λέμε και τα καλά όταν αυτά συμβαίνουν όπως κάνουμε και με τα στραβά που όταν τα επισημαίνουμε κάποιοι εκεί στο Μέγαρο πικραίνονται!

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ…
Η στήλη το επαναλαμβάνει. Ένα ταξίδι και μία ταχύρυθμη εκπαίδευση στελεχών του Δήμου μας στον Δήμο Τρικαίων θα έχει πολλά οφέλη από τον τρόπο δουλειάς της εκεί Δημοτικής Αρχής που έχει κατατάξει τον Δήμο στους κορυφαίους της χώρας και όχι μόνο. Εκεί μπορούν να μάθουν πως λειτουργεί ένας σύγχρονος Δήμος κι όπως αυτό το επιβάλλει η εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

πρωινός λόγος συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.