Πόσους πολιτικούς έχετε ακούσει να λένε “οι λύσεις είναι μέσα μας” ή “πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα”;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Πρωταρχικά το έλεγε και το λέει ο Σαμαράς παντού με διαφορετικές φράσεις και στο συνέδριο το τόνισε επίσης ο Μητσοτάκης!

Δυστυχώς το 99% των πολιτικών δεν έλεγαν και δε λένε ότι οι λύσεις είναι μέσα μας, η πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Γιατί; Γιατί δεν τους συμφέρει . (Άλλοτε μερικοί που το πιστεύουν, φοβούνται μήπως δεν αρέσει στον κόσμο). Αν διαφωτίσουν τον κόσμο και τον στρέψουν σ αυτό το πεδίο να ψάχνει μέσα του , ν ανυψώνεται και να εναρμονίζεται με την εντιμότητα, ν αποκτήσει αυτογνωσία και επίγνωση της κοινωνίας, τότε οι ανέντιμοι πολιτικοί δε θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Τα φιλοσοφικά ρεύματα τα οποία βασίζονται τα κόμματα είναι μόνο δυο.
Ο υλισμός και ο ιδεαλισμός. Οι εκπρόσωπου του υλισμού (ο κυριότερος των οποίων είναι ο Μαρξ) βασίζονται στην ύλη, είναι εναντίον της αλληλεγγύης γιατί πιστεύουν ότι όλα πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος ακόμα και με ψίχουλα, και ΝΑ ΜΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

Το σημαντικότερο κατά κοινωνιολόγους. Κατά τον Μαρξ δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει την κοινωνική και πολιτική ζωή, αλλά η κοινωνική και πολιτική ζωή καθορίζει την ύπαρξη τους. Θέλουν να σου καθορίζουν αυτοί που θεωρούν εαυτούς θεούς, τι θα πιστέψεις, τι θα κάνεις, πώς θα ρυθμίσεις το πρόγραμμα σου. Δηλαδή να είναι οι υλιστές, το ναρκωτικό σου. Αυτός είναι ένας απτούς λόγους που απέτυχε ο μαρξισμός παγκοσμίως, Η φύση του ανθρώπου είναι να βασίζεται στον εαυτόν του, ν αμιλλάται, να μάχεται, να βελτιώνεται, ν ανυψώνεται, να δημιουργεί με ελεύθερη βούληση χωρίς να είναι μαριονέτα. Ενώ αυτό το επιδιώκουν όλα τα φυσιολογικά άτομα, πότε από άγνοια και πότε από συμφέρον, στρέφονται προς το κόμμα του υλισμού θολωμένοι, ενώ παράλληλα θέλουν να δημιουργούν και να αποκτούν ατομικά, σύμφωνα με τον φιλελευθερισμό. Είναι από λίγο ως πολύ επικίνδυνα τα άτομα αυτά τα μπλοκαρισμένα!

Έχετε ακούσει ποτέ βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ ανάμεικτων κομμάτων να πουν ότι οι δυνάμεις και οι λύσεις είναι μέσα μας; Δεν τους συμφέρει, για να τους έχουμε ανάγκη !Και όμως ψυχολογικά , πνευματικά , μεταφυσικά, εσωτεριστικά, φιλοσοφικά, Χριστιανικά, θρησκειολογικά , μόνο μέσα μας είναι οι λύσεις, ώστε αφού αλλάξουμε ως μονάδες, να αλλάξουμε και το σύνολο.

Ο Βέμπερ εκπρόσωπος του ιδεαλισμού με τη γνωστή προτεσταντική ηθική, επιτίθεται στις απόψεις του Μαρξ και τους μαρξιστές, στους υλιστές και τον υλισμό, τονίζοντας τους ιδεατούς παράγοντες. Ο ιδεαλισμός του υπήρξε απάντηση ως «αντίπαλο δέος» στον υλισμό. Σε αντιδιαστολή ο Βέμπερ τονίζει τη σημασία ορισμένων ιδεών. Ασχολήθηκε με τη μελέτη των παγκόσμιων θρησκειών, και δίνει έμφαση στη μοναδικότητα της δυτικής εξέλιξης προς τον καπιταλισμό.

Επομένως βιώνουμε στα καθαρά φιλελεύθερα κόμματα μια αρμονία με τη φύση του ανθρώπου να αγωνίζεται ,να δημιουργεί ,να βασίζεται στον εαυτό του , να αποκτά το <γνώθι σ αυτόν>> και να το λέει ξεκάθαρα. Αν θέλει να βοηθήσει το άτομο είναι εσωτερικό του θέμα, χωρίς να του το επιβάλλουν οι υλιστές για να υπάρχουν και να ωφελούνται.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη ψυχολογία, μεταφυσική, κοινωνιολογία, φιλοσοφία, πολιτισμό, παιδικές ψυχές και βλέπουμε την καταστροφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ευχαριστούμε τον Αντώνη Σαμαρά που εισήγαγε στην πολιτική τον σπόρο <<γνώθι σ αυτόν>>, το <<ένδον σκάπτε>> και την αρμονία της πολιτικής με τη φύση του ατόμου και τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που το συνεχίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.