Πόσο σύντομα έρχεται το τέλος του MP3;

To MP3, το οποίο μεσουράνησε στη διαδικτυακή πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια ενδέχεται να ξεχαστεί σύντομα. 

Μία από τις αιτίες που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εγκατάλειψη χρήσης του MP3 είναι ότι άλλα format είναι πλέον προτιμητέα από εκείνους που θέλουν να ακούν ψηφιακά κωδικοποιημένη μουσική, όπως για παράδειγμα το Advanced Audio Coding (AAC). Μία άλλη σημαντική εξέλιξη που κάνει πολλούς να μιλούν για το επερχόμενο τέλος των MP3 είναι το γεγονός ότι το γερμανικό Ινστιτούτο Fraunhofer το οποίο είχε αναπτύξει τον εν λόγω αλγόριθμο συμπίεσης δεδομένων από τη δεκαετία του 1980, αποφάσισε να σταματήσει το πρόγραμμα αδειοδότησης του φορμά MP3 από εδώ και πέρα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι το MP3 παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ακόμα και σήμερα και θα χρειαστεί να περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορεί να πει κανείς ότι μας αποχαιρετά για πάντα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τέλος της υποστήριξής του από τους δημιουργούς του αποτελεί μία ένδειξη για το όχι και τόσο ευοίωνο μέλλον του MP3. To ίδιο το Ινστιτούτο Fraunhofer προτείνει άλλες κωδικοποιήσεις και πιο αποτελεσματικά formats, όπως είναι το AAC ή το μελλοντικό MPEG-H.

Τα νέα formats εκτιμάται ότι προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα κωδικοποίησης μουσικής από το MP3.

ΠΗΓΗ: PESTAOLA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.