Πατάνε γκάζι οι εμβολιασμοί !

Του Νάσου Τσαγκανέλη 

Μπαίνουν στις μεγάλες ταχύτητες πέντε νέα μεγάλα κέντρα με όλα τα εμβόλια με εμβολιασμούς επί το έργον μέρα-νύχτα!

Ο ρυθμός των εμβολιασμών αυξάνεται συνέχεια, ενώ από σήμερα αρχίζουν και οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι στόχοι της τρίτης φάσης της επιχείρησης «Ελευθερία»

Η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» που ξεκινάει τον Μάιο, περιλαμβάνει αύξηση της δυναμικότητας του συστήματος εμβολιασμών κατά της covid-19, με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα αυτό, και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 24:00. Επίσης, στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 30 ετών (30-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca, άνω των 45 ετών και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Πόσα εμβόλια έρχονται στην Ελλάδα το επόμενο δίμηνο

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και παραδόσεις εμβολίων στην χώρα μας από τις διάφορες εταιρείες. Από την εταιρεία Pfizer αναμένεται να παραδοθούν στην Ελλάδα 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

Η εταιρεία Moderna αναμένεται να στείλει στην χώρα μας 354.000 δόσεις τον Μάιο και 308.000 δόσεις τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμένεται να παραλάβουμε 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε πάντως, έναν αριθμό 450.000-500.000 εμβολίων για κάθε μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.