Παιχνίδι ευθυνών στην Ευρώπη!..

Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης

Δεν κάνει λάθος το “Πολίτικο” που βλέπει υπόγειες συγκρούσεις με τη στρατηγική της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις των εμβολίων.
-Η Κομισιόν κατηγορείται ότι φταίει για την καθυστέρηση των εμβολιασμών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κομισιόν διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία του κόσμου.
Έσπευσε και έκλεισε συμφωνίες, που διασφαλίζουν ΜΕΓΑΛΕΣ παραλαβές με δόσεις εμβολίων για τα Μέλη της…

Ως συνήθως, η Γερμανία, έσπασε την κοινή γραμμή της ΕΕ και αγόρασε 30 εκ. Δόσεις…
Ως συνήθως, ακολούθησε η Δανία με 2,6 εκ. Δόσεις…

Το “Πολίτικο” αποκαλύπτει ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται επιπλέον 300. εκ δόσεις εμβολίων!

Σύμφωνα με πηγές το νέο συμβόλαιο θα αφορά επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου καθώς και την επιλογή επέκτασης της παραγγελίας για επιπλέον για 200 ​​εκατομμύρια δόσεις.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την ολοένα αυξανόμενη κριτική για τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών που πραγματοποιούν ενώ η παραλαβή νέων εμβολίων και από τις άλλες εταιρείες όπως η AstraZeneca θα χρειαστούν εβδομάδες ακόμα.

Η προσπάθεια να διαφαλιστούν περισσότερα εμβόλια των Pfizer-BioNTech καταγράφεται μία εβδομάδα μετά την αύξηση της αρχικής παραγγελίας των 200 εκατ. δόσεων σε 300 εκατ. δόσεις που αποφάσισε το ευρωπαϊκό μπλοκ των 27 κρατών μελών. Εφόσον επιτευχθεί η νέα συμφωνία θα διατεθούν 600 εκατομμύρια δόσεις, που θα επαρκούν για τον εμβολιασμό των δύο τρίτων του πληθυσμού του μπλοκ με το συνιστόμενο δοσολογικό σχήμα των δύο δόσεων.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street η μετοχή της BioNTech σημειώνει άνοδο κατά 3% ενώ εκείνη της Pfizer δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Τα κράτη μέλη πιέζουν την Κομισιόν να διασφαλίσει περισσότερες δόσεις καθώς αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων ενώ τα lockdown αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη. Η πίεση αυξάνεται και τον εντοπισμό της νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού που έχει εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαχέεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παρότι η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες για την εξασφάλιση σχεδόν 2 δισεκατομμύριων δόσεων, προς το παρόν μόνο το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech έχει λάβει την έγκριση του ευρωπαϊκού ρυθμιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.