Ουραγός της ψηφιακής εξέλιξης η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον δείκτη ψηφιακής εξέλιξης (Digital Evolution Index -DEI- 2017), ο οποίος μετρά την ψηφιακή πρόοδο κάθε χώρας, η χώρα μας βρίσκεται στην 38η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες, παγκοσμίως. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται πίσω απ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη – με εξαίρεση τη Βουλγαρία – ενώ υπολείπεται χωρών, όπως η Μαλαισία, η Τουρκία ή η Πολωνία. Σε ότι αφορά τον επιμέρους δείκτη της «Ψηφιακής δυναμικής» (Digital Momentum), που αποτυπώνει τη δυναμική περαιτέρω εξέλιξης η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση της κατάταξης, έχοντας καλύτερη επίδοση μόνο σε σχέση με την Αίγυπτο!

Ο δείκτης Digital Evolution Index 2017 αποτελεί προϊόν συνεργασίας της σχολής The Fletcher School του Tufts University και της Mastercard. Αποτυπώνει την πρόοδο των χωρών σε θέματα ψηφιακής εξέλιξης, εξετάζοντας τουλάχιστον 100 επιμέρους παραμέτρους.

Στην πρώτη θέση του Digital Evolution Index 2017 κατατάσσεται η Νορβηγία, με τη Σουηδία να ακολουθεί, την Ελβετία να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τη Δανία να κατατάσσεται τέταρτη, ενώ η πέμπτη θέση για το 2017 ανήκει στη Φινλανδία. Τη δεκάδα των εξελιγμένων ψηφιακά χωρών συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη στην έκτη θέση, η Νότιος Κορέα στην έβδομη, η Μεγάλη Βρετανία στην όγδοη, ενώ Χονγκ Κονγκ και ΗΠΑ καταλαμβάνουν την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Πηγή: BIZTECH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.