«Ουδέν σχόλιο» από τις Βρυξέλλες για την αναγνώριση του «Turkaegean»

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, η οποία έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία να κατοχυρώσει το «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, αρνείται να σχολιάσει «μεμονωμένες» περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η Τουρκία έκανε αίτημα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ για να

Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαχειρίζεται τα δικαιώματα εμπορικού σήματος σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αντίθετα με το αμερικανικό υπουργείο εμπορίου, οι Ευρωπαίοι έδωσαν το πράσινο φως ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και μάλιστα με ισχύ μέχρι τον Ιούλιο του 2031.

Η Τουρκία προσπαθεί, με λίγα λόγια, να οικειοποιηθεί από την πίσω πόρτα την θάλασσα του Αιγαίου.

Το MEGA επικοινώνησε με την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ και ρώτησε εάν η απόφασή της να αναγνωρίσει το «Turkaegean» έλαβε υπόψιν της τις πολιτικές ευαισθησίες της νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και την τουρκική επιθετικότητα τα τελευταία δυο χρόνια όπως έχουν επίσημα αναγνωρίσει οι ευρωπαίοι ηγέτες στα συμπεράσματα πολλών συνόδων κορυφής.

Επίσης ρωτήθηκε εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΕ διαβουλεύθηκε την Κομισιόν ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν λάβει αυτή την απόφαση.

«Δεν σχολιάζουμε μεμονωμένες περιπτώσεις», είπε ο οργανισμός σε απάντησή του μέσω email στο MEGA.

Το διοικητικό του συμβούλιο και, συνεπώς στις αποφάσεις, συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος μέλος, δηλαδή και από την Ελλάδα, έχει δυο εκπροσώπους της Κομισιόν και έναν εκπρόσωπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

euractiv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.