Όταν ο Αντώνης Σαμαράς οραματιζόταν πρώτος την «Ελλάδα 2021»

Γράφει ο Πύρρων

«Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια». Το Σεπτέμβριο του 2011, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν ο πρώτος που μίλησε για την Ελλάδα του 2021, για το όραμα μιας Πατρίδας ελεύθερης, ανεξάρτητης, ισχυρής, με διεθνή ακτινοβολία και ρόλο πρωταγωνιστικό σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται ταχύτατα και βίαια. 

«Το όνειρό μου έχει να κάνει με την ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, το 2021, θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ’21, το 1821 του έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού» κατέληγε η συγκλονιστική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά εν μέσω ακατάπαυστων επευφημιών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων. 

Οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Παλιγγενεσία δεν ήταν τυχαίες, απότοκες της τότε χρονικής συγκυρίας. Αποτυπώνουν τον σταθερό προσανατολισμό, τον οραματικό λόγο, την σαφή ιδεολογική τοποθέτηση, τα αταλάντευτα εθνικά προτάγματα του πρώην Πρωθυπουργού. Αρδεύει από ένα ένδοξο παρελθόν, αναβαπτίζεται στα νάματα της ιστορικής εμπειρίας και της εθνικής ιδιοπροσωπείας για να διασχίσει το μέλλον με πυξίδα το εθνικό συμφέρον. 

Η διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αγωνίστηκε για την Ελλάδα του 2021. Αποκατέστησε το πρόσωπο της Πατρίδας στην Ιστορία και τον κόσμο. Θεμελίωσε την εν τοις πράγμασι απεξάρτησή της από τους δανειστές. Ανέκτησε την χαμένη της αξιοπιστία, προσέδωσε πνοή αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης και συνακόλουθα κέρδισε και απαίτησε τον σεβασμό όλων, φίλων και εχθρών, συμμάχων και επίβουλων. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο εμπνευστής τριών υψηλών οραμάτων για την Πατρίδα, στα οποία έδωσε σάρκα και οστά και όταν κλήθηκε να πηδαλιουχήσει το καράβι εν μέσω τρικυμιών, οδήγησε με σταθερό χέρι σε απάνεμο λιμάνι. 

Νέα Μεταπολίτευση, Νέα Ελλάδα, Ελλάδα 2021. Κάποιοι που σήμερα στελεχώνουν και προΐστανται αμφιβόλου ποιότητας, αποδομητικής ατζέντας και μηδενιστικής κατεύθυνσης Επιτροπών, τότε τον πολέμησαν λυσσαλέα, στάθηκαν εμπόδιο στον νυν υπέρ πάντων αγώνα της πατρίδας, φυγόμαχοι και αριβίστες. Σήμερα, πάνε από γκάφα σε γκάφα, σε λίγο (αν συνεχίσου έτσι) δεν θα μπορούν να σταθούν. 

Η σύλληψη ενός ρωμαλέου εθνικού αφηγήματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Έθνους πιστώνεται στον Αντώνη Σαμαρά. Το κεντρικό του γνώρισμα είναι η Ελευθερία μας, το διαχρονικό αίτημα του Ελληνισμού. Τα ψευτοπροοδευτικά εθνομηδενιστικά ας τα αφήσουν στην άκρη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.