Οργισμένη απάντηση Σαμαρά – μέσω Χρύσανθου – σε Ανδρέα Δρυμιώτη

Την οργισμένη αντίδραση του πρώην στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρυσανθου Λαζαρίδη,προκάλεσε ένα άρθρο με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Το άρθρο που φιλοξενούσε στις σελίδες της η Καθημερινή της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Περί Αχαριστίας» και την υπογραφή του Ανδρέα Δρυμιώτη φαίνεται πως εξόργισε τον κ Λαζαρίδη. Ακριβώς μία εβδομάδα μετά και μάλιστα στην ίδια εφημερίδα ήρθε η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά δια στόματος Λαζαρίδη… «Περί αχαριστίας και υποκρισίας» είναι ο τίτλος που κειμένου που συνδυάζει έναν απολογισμό της κυβέρνησης ακόμη και της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες του άρθρου της περασμένης εβδομάδας αλλά και να θυμίσει λίγα πράγματα για τον συγγραφέα του παραπάνω άρθρου…

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στην Καθημερινή της Κυριακής

«Το άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη κατά Σαμαρά (με τίτλο:«Περί αχαριστίας») – στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής – είναι μια θλιβερή υπόμνηση πως ο φανατισμός και η μικρόνοια δεν είναι «προνόμια» μόνο των ανώριμων ανθρώπων. Δυστυχώς και σημαντικοί άνθρωποι μπορούν να υποκύψουν στους «πειρασμούς» της δηλητηριώδους εμπάθειας…

Πρώτα πρώτα, ουδείς κατάλαβε γιατί αποφάσισε να γράψει σήμερα – στα καλά καθούμενα – έναν λίβελο κατά… Σαμαρά. Ο κ Δρυμιώτης ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το «ιστορικό κόμμα της Ν.Δ.», για το οποίο τον έπιασε ξαφνικά τέτοιος «πόνος». Αντιθέτως, υπήρξε πρωθυπουργικός σύμβουλος του Γιώργο Παπανδρέου στη διακυβέρνηση 2010-2012.

Όσα αναφέρει είναι- για να το γράψω ευγενικά – παιδιάστικες ανοησίες:

  • Καταγγέλλει τον Σαμαρά για κάποια δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη το 2017. Γιατί, λέει, ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του Σαμαρά στην «Πολιτική Άνοιξη» (πριν 25 χρόνια!). Ξεχνάει, βέβαια, ότι ο Κακλαμάνης είχε εγκαταλείψει το Σαμαρά ήδη από το 1999, στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 στήριξε την αντίπαλό του Σαμαρά, το 2014 διαγράφηκε από τον Σαμαρά και λίγο αργότερα επανήλθε ποτέ χωρίς ποτέ να προσεγγίσει τον Σαμαρά. Γιατί τάχα ο Σαμαράς «χρεώνεται» σήμερα κάποια δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη το… 2017;
  • Καταγγέλλει ακόμη τον Σαμαρά για τις… διώξεις εις βάρος του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Ο ίδιος ο κ Γεωργίου μπορεί να βεβαιώσει ότι ο Σαμαράς ουδέποτε στράφηκε εναντίον του. Οι διώξεις εις βάρος του Γεωργίου έγιναν από συνάδελφους του στην ΕΛΣΤΑΤ που είχαν διοριστεί εκεί από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Και οι διώξεις αυτές κορυφώθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα. Τι σχέση έχει ο Σαμαράς με όλα αυτά;

Ακόμη, επαναλαμβάνει το γνωστό επιχείρημα περί «Ζαππείων». Συνηθισμένο «τικ» των ορφανών του ΓΑΠ… Που δείχνει ότι δεν είναι καταλάβει τίποτε.

  • Ο Σαμαράς διαφώνησε με το πρώτο μνημόνιο γιατί ήταν ΛΑΘΟΣ. Λάθος «πολλαπλασιαστές», λάθος «μείγμα πολιτικής», λάθος «δυναμική χρέους» – ΑΕΠ… Το ίδιο το Δ.Ν.Τ. ομολόγησε τα λάθη του: Το καλοκαίρι του 2011, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ. Ολιβιέ Μπλανσάρ παραδέχτηκε όχι απλώς ότι οι πολλαπλασιαστές ήταν λάθος αλλά ότι ο σωστός ήταν εκείνος που είχε επισημάνει αρχικώς ο Σαμαράς. Με άλλα λόγια, το πρώτο μνημόνιο οδηγούσε σε ύφεση ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ από όσο την υπολόγιζαν αρχικά! Άρα, ΔΕΝ μπορούμε να πιάσει τους στόχους της «δημοσιονομικής προσαρμογής». Απλώς οδηγούσε στο Grexit… Αυτά τους έλεγε Σαμαράς στα «Ζάππεια». Και στη συνέχεια εργάστηκε για να διορθωθούν τα σφάλματα. Κι όταν ανέλαβε, εφάρμοσε το διορθωμένο μνημόνιο και έπιανε τους στόχους του και έτσι χώρα γλυτώσε το 2012 από το Grexit…
  • Ακόμη ο Σαμαράς τους έλεγε ότι μπορούν να μειωθούν τα ελλείμματα με ταυτόχρονη επιλεκτική μείωση φόρων. Τότε τον αποκάλεσαν ειρωνικά… Harry Potter. Όμως ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, αυτή την πολιτική εφάρμοσε: Έκοψε τον ΦΠΑ στην εστίαση, έκοψε τον φόρο στα ενοίκια, έκοψε τις ασφαλιστικές εισφορές (δύο φορές), τον φόρο στα ακίνητα (δύο φορές) κλπ Και αύξησε το αφορολόγητο… Αυτή την φιλελεύθερη πολιτική μείωσης φόρων εφαρμόζει σταδιακά σήμερα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, ο κ Δρυμιώτης κατηγορεί τον Σαμαρά ότι ξεκίνησε τον «αντιμνημονιακό αγώνα». Προφανώς δεν θυμάται πως όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά ψήφισε περισσότερα κυβερνητικά νομοσχέδια από όσα ψήφισε ποτέ αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Και σήμερα κατηγορείται τον Σαμαρά, ποιος; Ο συνεργάτης της κυβέρνησης ΓΑΠ που εξελέγη κραυγάζοντας «λεφτά υπάρχουν» το 2009. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από «Αχαριστία»! Είναι προκλητική Υποκρισία…

Ο κ Δρυμιώτης κατηγορείται Σαμαρά ότι έφτασε το «μεγάλο ιστορικό κόμμα της ΝΔ» στο… 19% τον Μάιο του 2012. Βέβαια το πραγματικό το πραγματικό πρόβλημα είναι διαφορετικό: την ίδια εποχή το ΑΛΛΟ «ιστορικό κόμμα» – το ΠΑΣΟΚ – έπεσε στο 13,5%. Αυτό δυσκολεύονται να καταπιούν τα «ορφανά του ΓΑΠ»… Γιατί ένα μήνα αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, η ΝΔ του Σαμαρά ανέβηκε στο 30% ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε κι άλλο- και δεν συνήλθε ποτέ… Και δυόμισι χρόνια αργότερα τον Ιανουάριο του 2015, η ΝΔ κράτησε τις δυνάμεις της στο 28%. Πρόκειται για την πιο μικρή κυβερνητική φθορά (μόλις 1,8%) που είχε ποτέ κόμμα εξουσίας. Η ΝΔ του Σαμαρά σε 2,5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, έχασε μόλις 1,8%. Ενώ το ΠΑΣΟΚ επίσης σε 2,5 χρόνια μνημονιακής διαχείρισης, έχασε 30%. Κι ύστερα διαλύθηκε… Αν η ΝΔ επί Σαμαρά είχε ταυτιστεί με τα σφάλματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τότε, θα είχε την ίδια τύχη.Και δεν θα κυβερνούσε σήμερα.

Τέλος ο κ Δρυμιώτης αποφάσισε ξαφνικά να γράψει λίβελλο κατά ενός πρώην πρωθυπουργού χωρίς να αναφερθεί καθόλου την πρωθυπουργία του. Ούτε λέξη! Αυτό, όντως, συνιστά μέγιστη «Αχαριστία»… Να του θυμίσουμε λοιπόν:

  • Ο Σαμαράς είναι όμως εκλεγμένος πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου μειώθηκε το χρέος (ονομαστικά και σε καθαρή θέση).
  • Είναι ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της θητείας του οποίου έγιναν οι περισσότερες μειώσεις φόρων (παρά την αναπόφευκτη λιτότητα τότε), οι περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές – μεταξύ των οποίων η περιστολή της σπατάλης στην Υγεία κατά 62%.
  • Είναι ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της θητείας του οποίου μειώθηκε ο αριθμός των λαθρομεταναστών και ελέγχθηκαν τα σύνορα. Με τον «Ξένιο Δία», την ολοκλήρωση του «φράχτη» στον Έβρο και τα κλειστά κέντρα τύπου «Αμυγδαλέζα».
  • Ο Σαμαράς υπήρξε ο αρχηγός της ΝΔ ο οποίος στήριξε τον προηγούμενο αρχηγό, τον Κώστα Καραμανλή, στις επίθεσης που είχαν εξαπολύσει εναντίον του. Αλλά στήριξε και τον επόμενο αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον ΣΥΡΙΖΑ οι προηγούμενοι και οι επόμενοι έχουν… αλληλοδιαγραφεί.
  • Κι ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς βοήθησε πέρυσι στην τριπλή εκλογική νίκη της παράταξης του όσο κανένας πρώην αρχηγός και πρώην πρωθυπουργός έκανε ποτέ.

Αυτά όλα τα αναγνωρίζουν οι Νεοδημοκράτες. Τα αναγνωρίζουν ακόμη και πολίτες που ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ . Τα αναγνώρισαν και οι πάλαι ποτέ «εσωκομματικοί αντίπαλοι» του Σαμαρά. Τα αναγνώρισαν και επιφανείς πολιτικοί από άλλους χώρους – όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος – που συνεργάστηκαν μαζί του. Μόνο ο κ. Δρυμιώτης δεν κατάλαβε τίποτα!

Υ.Γ.: Επαναλαμβάνω: Ο κ Δρυμιώτης ΔΕΝ είναι ένας «ασήμαντος» άνθρωπος. Αντιθέτως, είναι ένας πολύ καλός τεχνοκράτης ,με προσφορά. Είναι κρίμα που δέχθηκε να υπογράψει έναν τέτοιο λίβελλο: και «λίβελλο» (δηλαδή εμπαθές και άδικο κείμενο). Και «ανόητο». Σίγουρα δεν άγγιξε τον Σαμαρά. Αδίκησε όμως τον εαυτό του…

parapolitika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.