Οι Times του Λονδίνου, δεν έμαθαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν…

Του Νάσου Τασαγκανέλη

Ενοχή σιωπή 1οετίες. Οι Times του Λονδίνου, δεν έμαθαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν… Τη βάρβαρη λεηλασία του Παρθενώνα από τον Άγγλο Έλγιν που έσπασε και έκλεψε τα γλυπτά μάρμαρα του μεγαλύτερου έργου πολιτισμού στον πλανήτη!

Τότε, μουγκαμάρα. Δεν έγραφε λέξη. Σήμερα, που ένα ατέλειωτο παγκόσμιο ρεύμα απαιτεί την επανένωση του Παρθενώνα τρόμαξε και τύπωσε κύριο άρθρο με τίτλο “Τα γλυπτά να επιστραφούν στην Αθήνα”!

Κείμενο γραμμένο με μισή καρδιά και αστερίσκους για τελική λύση…

“Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα”…

Αιφνιδίως, ξύπνησαν από τον λήθαργο 10ετιών οι Times του Λονδίνου!

Λέξη, από την ημέρα της έκδοσης τους δεν ξεστόμισαν για την φρικτότερη κλοπή των αιώνων! Κρύφτηκαν στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΈΚΡΥΒΑΝ, από την πρώτη στιγμή τον βάρβαρο ακρωτηριασμό στο κορυφαίο από τότε ανθρώπινο αριστούργημα στη γη.

Λέξη, για τον Έλγιν – τον Λόρδο κλέφτη – που καταντρόπιασε την Αγγλία! Έτσι, τον έλουσε ο Λόρδος Βύρωνας.

Η σιγή 10ετιών είχε βρώμικο ρόλο. Προστάτευσε, κλεπταποδόχους. Αγνοούσε, ως ανύπαρκτους τους Έλληνες ιδιοκτήτες.

Το ξαφνικό κύριο άρθρο της, υπέρ της επιστροφής, ξαφνιάζει. Αλλά, δεν γράφτηκε με υπογραφή εντιμότητας. Ειλικρίνειας… Υποκρύπτει, δόλο…

Έτσι είναι οι Εγγλέζοι. Αυτή είναι η φύσης τους… Δεσπόζει το συμφέρον τους. Δεν λογαριάζουν ήθος ή φιλότιμο…

Το χθεσινό αιφνίδιο άρθρο. Το έγραψε στην ουσία η παγκόσμια στροφή υπέρ του τραυματισμένου Παρθενώνα. Η παγκόσμια φωνή που ζητάει να γυρίσουν τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ στην ΠΑΤΡΙΔΑ τους!

Βαριά πίεση υπέστησαν οι Times και από τις μεγάλες πλειοψηφίες στη Βρετανία για την επιστροφή των διάσημων κλοπιμαίων. Που οι πιο πολλοί Βρετανοί, δεν θέλουν να τους λένε κλέφτες…

Τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής με πονηρή σύνταξη. Που ακολούθησαν πονηροί αστερίσκοι… Προ ημερών, η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, που είπε σε διεθνές κανάλι ήταν επιθετική. Για όσους την πρόσεξαν. Πρώτη, η Βρετανική εφημερίδα τόνισε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “έχει βγει μπροστά με διεθνές δυναμικό περιβάλλον που θέλει άμεση λύση για τον Παρθενώνα”.

Οι Times έπρεπε να σπεύσουν. Και έσπευσαν. Με το κεντρικό τους άρθρο και τα σκυλιά δεμένα. Γι’ αυτούς, για να μην πέσει κι άλλο η κυκλοφορία τους…

Για προσέξτε τους αστερίκσους. Που κόβουν στη μέση τη λύση. Προτείνουν, δανεισμό. Με βάση τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας, για το θραύσμα της θεάς Αρτέμιδας.

Δεν τόλμησαν να καταδικάσουν τον Έλγιν. Ο άλλος πονηρός αστερίσκος, μιλάει για το ότι υπάρχει εγγλέζικη ιδιοκτησία και όχι Μουσείο κλεπταποδόχων.

Και μια γκάφα, απαράδεκτη από μια ηλικιωμένη με πείρα εφημερίδα. Να μας λέει, ότι ο Έλγιν νομιμοποίησε τη ληστεία του με πράξη της Βουλής.

Επομένως, αν είναι έτσι, θα ονομάσουμε το Βρετανικό κοινοβούλιο τσούρμο κλεπταποδόχων!!!

Γιατί όπως λένε οι Times, η Βουλή μπορεί να ΚΥΡΩΣΕΙ την επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα. Που ΑΙΩΝΕΣ, θησαύριζαν…

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Οι διεθνείς πλειοψηφίες θα επιβάλουν την ιστορική επανένωση. Θα ξανακάνουν, ΕΝΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!! Υγιέστατο! Δεν υπάρχουν δύο. Ας το χωνέψουν οι Άγγλοι…
Αυτός, είναι το ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ του Παγκόσμιου Πολιτισμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.