Οι “Θύμιοι Λυμπερόπουλοι” των γιατρών

Δεν προλάβαμε να ξεχάσουμε κάπως τον γερό Λαδά Λουράντο, τσουπ να και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Γράφει ο Σωτήρης Χήνος
Οι Θύμιοι Λυμπερόπουλοι των γιατρών – να δηλώσουν περήφανα το «Δώσε και μένα μπάρμπα». Διαφώνησαν, λέει, με την πρόθεση του Υπουργείου να επιστρατεύσει 200!!! γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, γιατί δεν προηγήθηκε διάλογος. Σκέφτηκα ο αφελής «Τι διάλογο να θέλουνε οι συμπαθείς συνδικαλιστές;;». Και μπήκα να δω.
Καμιά 15αριά αιτήματα που αφορούσαν προσλήψεις και ρουσφετάκια. Σε νοσοκομεία, στον ΕΟΠΠΥ, πιο γρήγορη λήψη ειδικοτήτων (και καλά κατά προτεραιότητα) κοκ…Βρήκαμε παππά, να θάψουμε 5-6…στην κυριολεξία όμως.
Μήπως έχουν δίκιο οι άνθρωποι και τους αδικώ;;;
Λοιπόν, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους γιατρούς ανά 1.000 κατοίκους στην Ε.Ε. και είναι δεύτερη παγκοσμίως!!!!!
Έχει 6,3, όταν το Η.Β. έχει 2,8, η Γαλλία 3,2 και η Γερμανία 4,0. Από τους γιατρούς αυτούς, οι 2,6 ανήκουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Προσέξτε….
Εμείς απασχολούμε 2,6 γιατρούς στο ΕΣΥ και το Η.Β. έχει 2,8 γιατρούς όλους και όλους (ιδιώτες και στο δημόσιο σύστημα)!!!! Έχουμε 4,2 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους (πολύ κοντά στο μέσο όρο) όταν η Δανία έχει 2,6 και η Ισπανία 3,0!!! Η δε μέση νοσηλεία είναι 6,8 ημέρες όταν στη Γαλλία είναι 10,0 και στην Γερμανία 9,0!!!
Θα ρωτήσει κάποιος καλόπιστα;;;
Έχουμε τόσο φοβερό σύστημα υγείας;;;
Ε, προφανώς και όχι. Θα το ξέραμε.
Πέραν των σοβαρότατων ελλείψεων σε υποδομές, στον άθλιο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και στις ανεπαρκείς κομματικές διοικήσεις, 2 είναι τα βασικά προβλήματα:
1. Το μείγμα των γιατρών. Ενώ έχουμε τόσους πολλούς γιατρούς, υστερούμε σε γενικούς γιατρούς (αυτούς που παλιά κακώς ονομάζαμε παθολόγους), ενώ έχουμε ένα γιγαντιαίο πλεόνασμα σε γιατρούς ειδικοτήτων και
2. Δεν έχουμε επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, νοσοκόμους και νοσοκόμες, για την ακρίβεια είμαστε πολύ κάτω από το μέσο όρο.
Θέλουνε λοιπόν οι γιατροί – Θύμιοι Λυμπερόπουλοι – «διάλογο».
Θέτουν αυτές τις βασικές 2 αδυναμίες;;;
Προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης πέραν του προφανούς που είναι οι προσλήψεις;;;
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;
Για να δώσουν το δικό τους πράσινο φως να πάνε 200 (διακόσιοι ολογράφως) από τις 40.000 (σαράντα χιλιάδες ολογράφως) ιδιώτες γιατρούς για 1-2 μήνες στο ΕΣΥ, ζητάνε να επιλυθούν τα πλέον χυδαία συνδικαλιστικά αιτήματα!!!!
Πάνω από όλα η συντεχνία.
Πάνω από τη ζωή, το θάνατο, την αγωνία, το φόβο, τον κίνδυνο, την ελπίδα.
Τα αιτηματάκια μας… Η ταρίφα…το κόμιστρο…Θες να σου πούμε ναι κράτος;;;
Κοίτα εκεί να διορίσεις κάτι δικά μας παιδιά που περιμένουν. Όχι νοσοκόμους που μας λείπουν…δικά μας παιδιά…
Πάρε και μια λίστα με συντεχνιακά αιτήματα να’ χεις να τρέχεις.
Το Σύνταγμα δίνει στην Πολιτεία το δικαίωμα, σε ακραίες περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας και ασφάλειας των πολιτών της, να προβεί σε επιστρατεύσεις και επιτάξεις…
Και το δικαίωμα αυτό δεν περνάει από τα διόδια του κάθε συνδικαλιστή και της κάθε συντεχνίας. Της μαύρης μας της μοίρας και του κακού του ριζικού μας που δεκαετίες τώρα μας έχουν κατσικωθεί στο κεφάλι.
Όχι σήμερα, χθες, φύλλα πορείας, στο χακί και στο νοσοκομείο.
Και εσείς Θύμιοι συνδικαλιστές, πάρτε και 100 κάμψεις…για αρχή….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.