Οι συκοφάντες δεν μένουν στο απυρόβλητο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Στις πολιτισμένες κοινωνίες δεν κόβουμε γλώσσες στους συκοφάντες ούτε όμως τους αφήνουμε στο απυρόβλητο.

Μέσα στις πολιτισμένες κοινότητες και κοινωνίες δεν βαδίζουμε στα άκρα για τα άτομα, όποια θέση και να κατέχουν, π.χ ένας πρόεδρος κοινότητας συκοφάντησε. Δεν θα δικαστεί; Ακόμα και ο Χριστός δικάστηκε άδικα.

Τα στοιχεία φυσικά βρίσκονται, γιατί και στα τηλέφωνα μιλούσε ο συκοφάντης και οι μάρτυρες ομολογούν ποιος τους έβαλε να συκοφαντήσουν και μπορούν να τα βρουν σήμερα πολύ εύκολα, φτάνει να θέλουν.

Όποιος ανώτερος υπάλληλός μας δεν έχει λερώσει τη φωλιά του προσωπικά, όποιος δε φοβάται ,όποιος δεν είναι δειλός και ένοχος, όποιος δεν έχει συμφέροντα, όποιος είναι καθαρός , με πολλή κοινωνική αγάπη και σταθερότητα ,ψάχνει και βρίσκει στοιχεία για να μην επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα αισχρής συκοφαντίας.

Έτσι δημιουργούνται οι υγιείς κοινωνίες. Ο εκάστοτε ανώτερος έντιμος εκλεγμένος υπάλληλος που φέρνουμε, πρέπει να αφουγκράζεται και να έχει τις δεξιότητες να εκπέμπει ότι Δεν είναι μίσος η σταθερή απονομή δικαιοσύνης.

Δεν αφήνεις ανεξέλεγκτο σε όποια θέση και να βρίσκεται, κάποιον που έχει μολύνει την κοινωνία.

Αν με όμορφο τρόπο περάσεις στην κοινωνία ότι αυτό είναι η δικαιοσύνη δεν διχάζεται ποτέ. Διχάζεται αν αφήσεις την κατάσταση με ρυπαρότητα και δεν την καθαρίσεις. Ο τρόπος που θα απολυμάνεις κάνει τη διαφορά.

Διαφορετικά αν δεν ασχοληθείς, είναι πιθανόν κάπου να σε κρατάει αυτός που διέπραξε τη συκοφαντία η έχεις το ίδιο αφεντικό οπότε ο κόσμος το αντιλαμβάνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.