Οι επιθέσεις των Τουρκο-Αζέρων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια θεμελιακή διαφορά μεταξύ των Τούρκων και των Αζέρων κάνουν ένα τεράστιο λάθος σε επίπεδο στρατηγικής. Διότι οι επιθέσεις των Τουρκο-Αζέρων έχουν πάντα τον ίδιο στόχο δηλαδή τον επεκτατισμό που αφορά μόνο το έδαφος χωρίς να σέβονται τον πολιτισμό. Είναι το ίδιο που κάνουν όταν μετατρέπουν μία εκκλησία σε τζαμί. Δεν θα κάνουν άλλο ναό αλλά θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο ναό για να σβήσουν την προηγούμενη ιστορία.

Και τώρα οι Αζέροι θέλουν να σβήσουν την ύπαρξη των Αρμενίων σε μία περιοχή που ήταν κατεχόμενη έως την απελευθέρωση που έγινε μετά τον πόλεμο. Είναι το ανάλογο που κάνουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα όταν θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ελληνικό στοιχείο. Η προσέγγιση των Αζέρων αφορά μόνο το έδαφος κι έχουν την νοοτροπία των Ναζί όσον αφορά στον ζωτικό του χώρο χωρίς να υπολογίζουν κανένα πολιτιστικό στοιχείο αφού δεν βασίζονται πάνω σε αυτή την έννοια που ανήκει στην ιστορία.

Λειτουργούν στο πλαίσιο μιας σοβιετικής γεωγραφίας σε συνδυασμό μιας τουρκικής νοοτροπίας. Και γι’ αυτό υπάρχει πεδίο δράσης της βαρβαρότητας. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας. Οι Αζέροι θέλουν να καταπατήσουν τους Αρμένιους όπως οι Τούρκοι θέλουν να καταπατήσουν τους Έλληνες χωρίς να σεβαστούν την ιστορία και τον πολιτισμό.

https://lygeros.org/55071-gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.