Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Διαλέγετε και πορεύεστε…

Γράφει η Καλυψώ 

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ κρίσιμα και ιδιαίτερα σοβαρά. Από εδώ και πέρα coronovavirous μπορεί να έχουμε και πάλι κάθε “Χ” χρόνια. Είπαμε, ήρθε για να μείνει αυτός και όποιος άλλος αντίστοιχος ιός θα έρθει στο μέλλον.

Ότι κακό γίνεται στον πλανήτη μας χρειάζεται έναν συνδυασμό πραγμάτων για να αντιμετωπιστεί. Ένα από αυτά είναι και οι επιλογές των επικεφαλής των κρατών. Και από ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ο πλανήτης μας έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ηγετικών μορφών.

Αυτή την στιγμή διαθέτει το χειρότερο σύνολο “ηγετών” που πέρασαν από την μετά Χίτλερ εποχή. Το τραγικότερο είναι ότι συνέπεσαν όλοι μαζί… Κουράγιο, για όσους επιβιώσουμε με τόσους ανίκανους αρχηγούς και κακούς, κάκιστους πολιτικούς που υπάρχουν στην υφήλιο.

Θα έρθει η στιγμή που θα λέμε…“καλύτερα ένας μέτριος πρωθυπουργός, από αυτά τα καθάρματα”. Πού να αρχίσουμε να θυμόμαστε τους μεγάλους, πραγματικούς ηγέτες που πέρασαν… Θα μας πιάσει μελαγχολία και απογοήτευση !!!

Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Όμως δεν είναι το μόνο.
Υπάρχει άλλο ένα, ίσης αξίας, εξίσου βλαβερό για την ανθρωπότητα με τους παρανοϊκούς κυβερνήτες.
Εξίσου επικίνδυνο με τους παρανοϊκούς ηγέτες που αυτήν την στιγμή κάνουν κουμάντο περίπου στα 3/5 της γης κοιτάζοντας μόνο τους οικονομικούς δείκτες, τις προσωπικές τους εταιρείες και τι κακό θα μπορέσουν να προξενήσουν στα αντίπαλα κράτη και οτιδήποτε άλλο εκτός από το γενικό καλό της ανθρωπότητας.

Το δεύτερο μεγάλο κακό είναι το Internet. Ξεκάθαρα ισχύει αυτό που λένε οι ιδικοί. Είναι πώς θα το διαχειριστείς. Αν το κάνεις σωστά θα φανεί εποικοδομητικό, αν ασχοληθείς με λάθος τρόπο, θα σε χειριστεί και αυτό όπως θέλει και θα σε καταστρέψει.

Το internet είναι από την μια, η χαρά του πονηρού, του φανατικού, του συμφεροντολόγου, του προπαγανδιστή, του εγωιστή και από την άλλη, του αδαή, του κορόιδου, του αδύναμου χαρακτήρα και ακόμα χειρότερο αν θέλετε, του αστοιχείωτου, του βλάκα, του “πονηρού” που τον πιάνουν εύκολα κορόιδο…

Δεν θα μπω βαθύτερα διότι οι περισσότεροι καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ και τι συμβαίνει μέσα στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα μόνο θα πω και το κλείσω.

Οι επιλογές που έχουμε είναι ΜΟΝΟ δύο.

Ή ακούμε και πορευόμαστε με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και ΜΟΝΟ που υπεύθυνα, δημόσια και ανοιχτά μας ενημερώνουν, σε όλα τα επίπεδα, ή ακούμε τον φίλο που θα μας πει κάτι που “το ξέρει προσωπικά ο ίδιος από έναν “σοβαρό” επιστήμονα, φίλο του, κουμπάρο του, που το εμπιστεύτηκε στον αδελφό του”. ‘Η το ακόμα ποιο “έξυπνο”, ότι “το γνωρίζει προσωπικά ο ίδιος από πολύ σοβαρή και έγκυρη πηγή”. Τις περισσότερες φορές, το τι μας βολεύει ή τι μας ακούγετε καλά στα αυτιά μας ή και “λογικό”, δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα ή την αλήθεια.

Άλλη επιλογή ΔΕΝ υπάρχει. Διαλέγετε, πορεύεστε και επιστροφή ΔΕΝ έχει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δυο κακά που αναφέρoνται στο κείμενο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η έλλειψη μεγάλων και καλών “ηγετών” δεν ειναι μόνο αυτά που καταστρέφουν τον κόσμο και το μυαλό σας, αλλά σίγουρα είναι τα μεγαλύτερα. Υπάρχουν και άλλα,  μικρότερα. Αν όμως αυτά τα δυο μεγάλα συμμαζευτούν και διορθωθούν, όλα τα άλλα, τα μικρά, σχεδόν θα εξαλειφθούν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.