Οι «δικοί μας» και οι άλλοι…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια δυσκολία να καταλάβει ότι σε χώρα με κοινοβουλευτική δημοκρατία τα ΜΜΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν υπηρεσία της όποιας κυβέρνησης ή παράρτημα της όποιας αντιπολίτευσης.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία εξέδιδε δελτία καταγγέλλοντας -τηλεοπτικούς σταθμούς κυρίως- ότι δεν παρέχουν την ανάλογη κάλυψη στις δραστηριότητές του. Ασκούσε τεράστια πίεση­ στα ΜΜΕ και στοχοποιούσε μη αρεστούς δημοσιογράφους, καταγγέλλοντάς τους ονομαστικά ότι είναι αντιδραστικοί στην Αριστερά. Ταυτόχρονα, όμως, συγκρότησε ομάδα ροζ «γραμμητζίδων» που προωθούσαν τη «γραμμή» που κατέβαζε το γραφείο προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα περίμενε ο πολίτης ότι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έπαιρνε την εξουσία; Οτι θα έδινε το καλό παράδειγμα ανοίγοντας τα κρατικά ΜΜΕ σε μια νέα εποχή. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι τα κρατικά ΜΜΕ είναι συνέχεια της κυβέρνησης και του κόμματός της μεταφέροντας «παπαγαλάκια». Δεν με ενδιαφέρουν οι μεθοδεύσεις που έγιναν προκειμένου να παίρνουν μισθούς πάνω από κάθε μισθολόγιο. Πιθανόν να ήταν λογικές που ίσχυαν και στο παρελθόν. Αυτό που ενδιέφερε ήταν ότι από το 2015, απροσχημάτιστα και προκλητικά κρατικά μέσα σε όλη την επικράτεια από πρωίας, εξέπεμπαν πρόγραμμα λιβανωτού της πρώτης φοράς αριστεράς κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση και οι αρχηγοί της γίνονταν στόχος μόνον ύβρεων και εν πολλοίς χυδαίων.

Απειρα τα περιστατικά που πάνω στον κομματικό οίστρο τους οι παρουσιαστές διέπραξαν ατοπήματα με τα οποία θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί από την Ενωση. Τι δεν ακούσαμε και τι δεν είδαμε στα 4,5 χρόνια που ο Τσίπρας είχε αποφασίσει ότι τα ΜΜΕ πρέπει να είναι υποταγμένα στη δική του αρχή. Και δεν του έφταναν τα κρατικά μέσα, ήθελε και τα ιδιωτικά να είναι υπάκουα και δεκτικά.

Μετά τη συντριπτική τριπλή ήττα, θα περίμεναν οι πολίτες να είχε γίνει μάθημα στον Τσίπρα ότι αυτή η τακτική που ακολούθησε στα κρατικά ΜΜΕ αλλά και στα ιδιωτικά βοήθησε αποτελεσματικά στην ηχηρή πτώση του.

Ωστόσο, τώρα ως μείζονα αντιπολίτευση επιστράτευσε και εξώδικα εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν αυτό που πρέπει: Καταγράφουν και ενημερώνουν για πράξεις Τσίπρα που απάδουν της εικόνας του παιδιού -του μεσήλικος μάλλον- του λαού. Το θλιβερό είναι ότι η αδελφή Τσίπρα και ο Καρανίκας ανέλαβαν εργολαβικά την απόδειξη ότι η βίλα στο Σούνιο έχει μίσθωμα 500 ευρώ. Και τη μεν πρώτη πες ότι το παραβλέπεις λόγω συγγενείας: Η μεγάλη αδελφή να υπερασπιστεί τον μικρό. Αλλά ο Καρανίκας τι προσφέρει βρίζοντας κατά τρόπο βοθρολύματος τους δημοσιογράφους; Νομίζει ότι έτσι θα πείσει τους πολίτες που ζουν στο ενοίκιο ότι με 500 ευρώ από δω και πέρα θα ενοικιάζουν βιλίτσες στο Σούνιο;

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.