Οι αιτίες του δημογραφικού είναι πρωτίστως αξιακές!

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Είναι γνωστό ότι όσο οι κοινωνίες προοδεύουν και ευημερούν, τόσο η δημιουργία οικογένειας περνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της παγίωσης ενός αξιακού πλαισίου που θέτει την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα (Κ. Μανίκας/ lastpoint.gr). 

To δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα οξύνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς το ένα στα πέντε ζευγάρια, αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας. 

Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως στην πτώση της γονιμότητας των γυναικών που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες ή στη μείωση του απόλυτου αριθμού των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, λέει στην «Κ» ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων. (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/18-10-2018) 

Ένας άλλος λόγος είναι η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος που διαρκώς επιδεινώνεται, σύμφωνα με έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγής, το 2019. Εκτιμάται ότι αυτό οφείλεται γενικά στην αλλαγή του τρόπου ζωής μας.(lastpoint.gr/ Βάιος Παπαδημητρίου, ουρολόγος)

Το Ιούνιο του 2021, ακυρώθηκε το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν , με πρόσχημα δήθεν το ρατσισμό εις βάρος των γυναικών, καθώς τα φεμινιστικά και δικαιωματίστικα κέντρα, θεωρούν ότι οι γυναίκες του 21ου αιώνα ορίζουν οι ίδιες το σώμα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.  « Δεν είναι αναπαραγωγικές μηχανές, δεν οφείλουν να αποκτούν παιδιά επειδή  τώρα γυρίζει, επειδή έτσι πρέπει, για να νιώσουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι ή για τη μακροημέρευση του έθνους». (Lifo/ Θ. Αντωνόπουλος/14-06-2021)

Η νέα μόδα θέλει οι vegan άντρες 18-28 ετών, να επιλέγουν να στειρωθούν για να «μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση». Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο δρ Νικ Ντέμεντιουκ, που πραγματοποιεί πάνω από το 10% των συνολικών βαζεκτομών στην Αυστραλία.(Sigma live network/21-01-2021)

Στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως 40.000 εκτρώσεις, που αφορούν κορίτσια κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, με το συνολικό αριθμό να υπολογίζεται ότι ανέρχεται στις 300.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών, έχει κάνει έκτρωση.(in.gr/ Όλγα Στέφου/14-05-2018)

Η σεξουαλική απελευθέρωση των «σύγχρονων» κοινωνιών, οδήγησε σε μια άκρατη και επιφανειακή σεξουαλική σχέση των δύο φύλλων, από την ηλικία των 13-14 ετών, η οποία αξιοποιεί το μηχανισμό αναπαραγωγής, μόνο ως προς το μέρος της ευχαρίστησης. Συνέπεια αυτού , δημιουργείται μεταξύ των δύο φύλλων μια προβληματική σχέση, που σε βάθος χρόνου απορρίπτει την έννοια της φυσικής λειτουργίας. Για να μη μιλήσουμε για τις αλλαγές φύλλου, τα «κοινωνικά» φύλλα και την υποστήριξη της ομοφυλοφιλίας, αλλά και το πόλεμο κατά του ανδρικού φύλλου.

Συνέπεια των προαναφερθέντων και η έλλειψη σεβασμού στη γυναίκα . Κρίμα που δεν θα υπάρχουν αδέλφια, για να υπερασπιστούν τη τιμή της αδελφής…

Οι σύγχρονοι «γονείς» προτιμούν τα σκυλάκια, αντί τα παιδάκια. Επίσης αριθμός γυναικών επιλέγει να αποκτήσει παιδιά χωρίς πατέρα. Πόσος εγωϊσμός !!!

Η εμμονική προσπάθεια φιλελεύθερων και αριστερών για την ισότητα της γυναίκας, με τη εφαρμογή μάλιστα υποχρεωτικών ποσοστώσεων, εγκλωβίζει τις ίδιες τις γυναίκες σε ανύπαρκτα διλήμματα. 

Στις ανεπτυγμένες δημοκρατικές κοινωνίες δεν τίθεται θέμα ισότητας, ούτε υπάρχουν κίνδυνοι για τις γυναίκες. Μεμονωμένα περιστατικά διογκώνονται τεχνηέντως για να τροφοδοτήσουν ιδιοτελείς σκοπούς, δήθεν προστατών, αγνώστων και με άγνωστα κίνητρα.

Εμείς οι σύγχρονοι και προοδευτικοί γονείς, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας , για να σπουδάσουν, να κάνουν καριέρα, να πλουτίσουν, όχι όμως για να κάνουν οικογένεια.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι, δεν βλέπουμε τις γυναίκες, σαν αναπαραγωγικές μηχανές, όπως κάποιοι άλλοι βλέπουν τις μετανάστριες, αλλά ως στυλοβάτες της κοινωνίας και της οικογένειάς μας

Δεν υπάρχουν εθνικιστικές σκέψεις, ούτε κρύβονται σχέδια καθυπόταξης των γυναικών. Μας είναι απαραίτητες για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως άνθρωποι !!

Δυστυχώς όμως, η σύγχρονη κοινωνία στηρίζεται στα δικαιώματα, πολλά δικαιώματα, υπάρχει πολύ υποκρισία, πολύς εγωϊσμός και μίσος για οτιδήποτε πατροπαράδοτο, που όπως φαίνεται είναι αδύνατο να ανατραπούν. 

Έτσι, λοιπόν, όπως καταντήσαμε το πλανήτη και τις κοινωνίες μας, δεν χρειάζεται να τις διαιωνίσουμε κιόλας !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.