Ο τυφώνας ΔΑΠ κι η ψήφος της νεολαίας

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Αέρας αυτοδυναμίας για τη ΔΑΠ, τη φετινή χρονιά. Η φοιτητική παράταξη της ΝΔ καταγράφει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα όλων των εποχών.

Δικαιολογημένοι λοιπόν οι πανηγυρισμοί. Σαφές και το νικηφόρο κλίμα που δημιουργεί. Η ΔΑΠ είναι αποδεδειγμένα καλύτερα οργανωμένη από άλλους νεολαιίστικους χώρους, με σαφές μήνυμα που πείθει ένα σημαντικό μέρος σπουδαστών να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που έχει χάσει εδώ καιρό μεγάλο κομμάτι της αίγλης της.

Ταυτόχρονα ενώ οι αυτόνομες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ χάνονται στην ανυπαρξία, η ΠΚΣ αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο. Αποτελεί ακόμη και σήμερα η κομμουνιστική ουτοπία, εναλλακτική θεώρηση της πολιτικοκοινωνικής οργάνωσης; Βρίσκουν οι νέοι, λόγω κρίσης, καταφύγιο σε ακραία κρατικιστικές θέσεις. Σε φιλόστοργες, για τους οικονομικά ασθενείς, πομφόλυγες κατά της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου;

Κάθε κρίση γεννά τα δικά της τέρατα. Τις δικές της ακραίες φωνές. Τα άκρα βρίσκουν χώρο έκφρασης πάνω στα συντρίμμια της ανεργίας και της ανέχειας. Κάπως έτσι, κι ενώ στον φοιτητόκοσμο η εκλογική επιρροή τους είναι μηδαμινή, στην νεολαία συνολικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Χρυσή Αυγή διαθέτουν ισχυρά ερείσματα.

Καλοί λοιπόν οι πανηγυρισμοί αλλά ο αγώνας για την ριζική αλλαγή στις αντιλήψεις των νέων ανθρώπων πρέπει να είναι ανένδοτος. Διαρκής, ανυποχώρητος, βαθιά ιδεολογικός και αξιακός. Μόνο έτσι οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα καταλήξουν ισχνή κοινωνική μειοψηφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.