Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών

Γράφει ο Αθανάσιος Μπουρούνης, Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Είναι γεγονός ότι, ως λαός στη σύγχρονη διαδρομή  μας, χάσαμε τη δυνατότητα της διάκρισης καθώς και τη δυνατότητα της ιεράρχησης  που δείχνουν το βαθμό ζωτικότητας της κοινωνίας.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην παρακμή, που είναι η αδυναμία διάκρισης του ασήμαντου από το σημαντικό.

Η παρακμή έχει πάντα τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζει τον εαυτόν της και  ο συμβιβασμός με την υποβάθμιση υπήρξε γενικευμένος.

       Κατά παράξενη σύμπτωση μια ολόκληρη δεκαετία που σημαδεύτηκε από μίσος, διχασμό, πολιτική ακρότητα, τελειώνει με μια νομική διαδικασία που περιθωριοποιεί μια οργάνωση η οποία πρωτοστάτησε σε όλα αυτά.

Ωστόσο, αυτή η δικαστική απόφαση έχει και παρεπόμενα για τους πρωταγωνιστές της ίδιας περιόδου.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει την εσωτερική  αμφισβήτηση, καθώς και το τέλος ενός πολιτικού πλαισίου που τον ανέδειξε.

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Κοντονής, καταδεικνύεται για ακόμη φορά, ότι το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που οι ψηφοφόροι του πιστεύουν. Δηλαδή  είναι ένα κόμμα που:

–       Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

–       Δεν έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει και να αρθρώσει εποικοδομητικό λόγο.

–       Δεν διαθέτει το  υπόβαθρο να επεξεργαστεί τις συνθήκες του μεταβαλλόμενου κόσμου.

–       Δεν γνωρίζει σε ποιους απευθύνεται και τι έχει να τους προσφέρει.

–       Δεν διαθέτει την ικανότητα να δει τι έκανε λάθος, γιατί αποδοκιμάστηκε και πως θα ανασυνταχθεί.

–       Μεταχειρίστηκε κάθε αθέμιτο τρόπο άσκησης της εξουσίας και επιχείρησε με κάθε τρόπο να εξαρθρώσει θεσμικά αντίβαρα και δικλίδες ασφαλείας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο κ. Κοντονής ενόχλησε όχι μόνο γιατί ανέδειξε την υποκριτική παρουσία του κ. Τσίπρα έξω από τον Άρειο Πάγο, αλλά κυρίως γιατί κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης ότι διαφωνούσε με αρκετά σημεία του νέου Ποινικού Κώδικα και ότι είχε πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον  δήλωσε ότι δεν ήθελε να αναλάβει τις όποιες ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και έκανε έκκληση  στα μέλη  του κόμματος να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο.

Τέλος απαντώντας στην ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε  χαρακτηριστικά:

«την επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας την εξουσία, οδηγείται στην αποσύνθεση, την αναξιοπιστία και την πολιτική απαξίωση.

       Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία των καταγγελιών Κοντονή παραμένει και στιγματίζει την Αριστερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.