Ο Σαμαράς της Ελλάδας

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Έγραφα χθες ότι ο Σαμαράς θα τα πει όλα. Και όντως τα είπε όλα και για όλους.

Η ιστορική αναδρομή ήταν λεπτομερέστατη. Δώθηκαν επαρκείς εξηγήσεις γεγονότων. Κατατέθηκαν και τα σχετικά έγγραφα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.

Όλοι κατάλαβαν ότι το αφήγημα του Μακεδονικού έθνους είναι ένα μεταπολεμικό εφεύρημα που εξυπηρετεί άλλους γεωπολιτικούς σκοπούς.

Όλοι κατάλαβαν ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός στον όρο Μακεδονία, η αποδοχή μακεδονικής εθνότητας κι η αναγνώριση ενός βουλγαρικού ιδιώματος ως μακεδονική γλώσσα, ανοίγουν το ασκό του Αιόλου στον σκοπιανό αλυτρωτισμό.

Όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε λόγος βιασύνης για την επικύρωση μιας συμφωνίας που ανοίγει νέες πληγές δίχως να κλείνει τις παλιές.

Ήταν ο Σαμαράς της Ελλάδας.

Ο Σαμαράς που γνωρίζει ότι με υποχωρήσεις και βιαστικούς συμβιβασμούς κανένα έθνος δεν έχει μέλλον. Ο Σαμαράς που δεν διστάζει να είναι μπροστάρης σε κάθε δίκαιο εθνικό αγώνα. Ο Σαμαράς που ξέρει να υπερασπίζεται τα πιστεύω του με κάθε κόστος.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν ίσως κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δεν είναι η στιγμή για χλιαρές, άνευρες τοποθετήσεις. Δεν είναι ο χρόνος για άτονες, φοβικές θέσεις.

Η χώρα χρειάζεται αξιακούς στρατιώτες, ανυποχώρητους ηγέτες. Κι ο Σαμαράς απέδειξε ότι είναι και στρατιώτης και ηγέτης. Τιμά την ιστορία, καθορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.