Ο Ράμα ως «τσιφλικάς» στη Β. Ήπειρο!

Μαζί με Υπουργό του Ερντογάν αλωνίζουν προεκλογικά ελληνικά χωριά..
Υπογράφει συμφωνίες, διαπραγματεύεται στα κρυφά επενδύσεις στα παράλια του Ιονίου…

Η άνοδος της Αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις, τον στρέφει σε ολοκληρωτικές συμπεριφορές…

Δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει «φωτιά».

Ο Έντι Ράμα, που θεωρούσε τον εαυτό του, ως αδιαφιλονίκητο «φαβορί» δεν νοιώθει πλέον να «πατά σταθερά στα πόδια» του, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των ενωμένων δυνάμεων της Αντιπολίτευσης και αυτός έχει στραφεί για στήριξη στον προσωπικό του φίλο, τον αποδοκιμαζόμενο από Ευρώπη και Αμερική, νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Κοινής Γνώμης MRB, η οποία συνεργάζεται για τις Αλβανικές εκλογές με το Euronews Albania, έχει πραγματοποιήσει έως τώρα τέσσερις δημοσκοπήσεις από τις οποίες προκύπτουν δύο συμπεράσματα: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα φαίνεται να προηγείται, ο Συνασπισμός όμως της Αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα μειώνει συνεχώς την «ψαλίδα» που χωρίζει τους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Κλείνει η «ψαλίδα»
Στην τελευταία κατά σειρά δημοσκόπηση το Σοσιαλιστικό κόμμα προηγείται με 43% έναντι 35,4% του Δημοκρατικού, με τρίτο κόμμα το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση (του νυν Προέδρου Μέτα) με ποσοστό 5,2%. Η άνοδος όμως του Δημοκρατικού Κόμματος είναι συνεχής καθώς ξεκίνησε από 28,2% στην πρώτη δημοσκόπηση και έφτασε το 35,4% και ενώ ακόμη υπολείπεται αρκετός χρόνος για να μειώσει και άλλο τη διαφορά.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον αιφνιδίασε τον Ράμα, που χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να κερδίσει τις εκλογές, με τους αντιπάλους του να τον κατηγορούν ευθέως ότι «εκτροχιάζεται» και βαδίζει ολοταχώς προς τον ολοκληρωτισμό, ακολουθώντας τα βήματα και τις πρακτικές του Ερντογάν.

Άλλωστε δεν είναι μυστικό, αλλά διατυμπανίζεται σε κάθε ευκαιρία η φιλία μαζί του, αλλά και η στήριξη που προσφέρει συνεχώς στο καθεστώς Ράμα ο Τούρκος Πρόεδρος, έχοντας καταστήσει την Αλβανία «δορυφόρο» της Τουρκίας.
Ενίσχυση και με…Υπουργό!

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο βοήθειας που του παρείχε σε κάθε επίπεδο (οικονομικό, στρατιωτικό, εκπαιδευτικό, τεχνικό κ.α.) με τα απαραίτητα πάντα ανταλλάγματα, τις τελευταίες ημέρες έστειλε να βοηθήσει και να ενισχύσει τον Ράμα στον προεκλογικό του αγώνα και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόϋ, με τον οποίο περιόδευσε μάλιστα σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

Η γενικότερη εμφάνιση και συμπεριφορά του ανθέλληνα- παρά τις δηλώσεις περί φιλίας με την Ελλάδα- Έντι Ράμα, ειδικά στην περιοχή της Δρόπολης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς μετέτρεψε χωρίς κανένα σεβασμό και τα Ορθόδοξα προσκυνήματα σε προεκλογικά «βήματα». Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης της γείτονος χώρας, ο Ράμα συμπεριφέρεται με αλαζονεία και ως «τσιφλικάς» μη λογαριάζοντας κανέναν, μιμούμενος ολοένα και περισσότερο στον Ταγίπ Ερντογάν.

Θα αναστηλώσουν μνημεία…
Η επίσκεψη του Ράμα με τη συνοδεία του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στο Αργυρόκαστρο φαινομενικά είχε αντικείμενο την επίσκεψή του στο υπόγειο του τεμένους που αναστηλώθηκε από τη διαβόητη τουρκική εταιρία ΤΙΚΑ στο παραδοσιακό τμήμα της πόλης. Εκεί υπέγραψε με την Υπουργό της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτη νέα συμφωνία για συνεργασία σε αναστηλώσεις μνημείων, πολιτισμού κ.α., ενώ άλλη μια συμφωνία υπογράφηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το φυσικό πλούτο. Η υπογραφή των συμφωνιών, αξιοποιείται από το Ράμα, ως δείγμα ενδιαφέροντος για την περιοχή, η οποία βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση όσον αφορά τα μνημεία με την Ανατολίτικη παράδοση, ώστε να χρειάζεται η συνδρομή της Τουρκίας, καθώς είναι συνδεδεμένα με την Ελληνικότητά της και την Ορθοδοξία.

Στο «μάτι» οι παραλίες του Ιονίου
Η παρουσία όμως του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού πέρα των προεκλογικών στοχεύσεων, έχει και επιχειρηματικές καθώς επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον τουρισμό και συγκεκριμένα στα Μικρασιατικά παράλια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ράμα, συζήτησε μαζί του την προσέλκυση επενδυτών στον τουρισμού.

Και μόνο αυτή η δήλωση, σε συνδυασμό με τη φιλία που τον συνδέει με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, προκάλεσε νέα ανησυχία για τα τυχόν κρυφά σχέδια που επεξεργάζονται για τις παραλίες του Ιονίου τις οποίες επίσης επισκέφτηκαν και τα οποία βεβαίως επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα και τις περιοχές όπου διαβιεί και έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα η Ελληνική Μειονότητα. Άλλωστε και αυτές τις περιουσίες ο Ράμα τις θεωρεί λίγο – πολύ τσιφλίκι του.

Ως σαφή ένδειξη για παρασκήνιο που υπάρχει, από πολιτικούς κύκλους της Αλβανίας, επισημαίνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας δεν υπάρχει καμία ανάρτηση γα το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ενώ και ο Ράμα κρατά σιωπή για αυτή, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για το τι επεξεργάζεται και πάλι για τα παράλια των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας.

Ράμα, όπως Ερντογάν!
Η στάση και η συμπεριφορά του Ράμα, πλήττει και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά και τις σχέσεις με την Ελλάδα, ασχέτως τι δημόσια δηλώνει ο ίδιος. Όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Himara.gr «Όλα όσα καθημερινά συμβαίνουν στην Αλβανία είναι σκανδαλώδη και ο μόνος παράγοντας που έχει πια το λόγο και την πράξη είναι η τουρκική “φιλία” που συνεχώς δυναμώνει. Η παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα και ιδιαίτερα οι Δυτικοί εκπρόσωποί της, θα πρέπει να επέμβουν άμεσα ώστε να αναχαιτίσουν και να σταματήσουν το νέο – οθωμανικό υβρίδιο των Δυτικών Βαλκανίων που πάει να μετατραπεί η Αλβανία».

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη της ενόψει έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., όπως το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι, που καθημερινά διαπιστώνουν που οδηγεί η ανοχή τους έναντι της Τουρκίας και τι μπορεί να βρουν μπροστά τους όσο «κλείνουν τα μάτια» στην πολιτική του Ράμα, που ενώ αναζητά πόρους από τη Δύση (Ε.Ε.) επιλέγει συστηματικά την πολιτική και κοινωνική στροφή της Αλβανίας προς την Ανατολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.