Ο φόβος της κάλπης…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Τσίπρας προκαλεί τους πολίτες: «Φοβάμαι τι θα παραλάβω μετά τις εκλογές». O δημοσιογράφος στον οποίο εναπόθεσε το φόβο του έπρεπε να του απαντήσει; «Ούτε οι δημοσκοπήσεις ούτε η αποδοχή Μητσοτάκη, εντός κι εκτός Ελλάδας, δημιουργούν την παραμικρή προϋπόθεση που θα σας επιτρέψει να παραλάβετε μετά τις εκλογές». Ο δημοσιογράφος πέρασε στην επόμενη ερώτηση και ο Τσίπρας νόμιζε ότι οι ακροατές πίστεψαν ότι «κάτι θα παραλάβει».

Ενας από τους συμβούλους που τον περιβάλλουν, θα του πρόσφερε ειλικρινή υπηρεσία αν του έλεγε: «Την επομένη των πρώτων εκλογών επιβάλατε το εκλογικό σύστημα ώστε η Ελλάδα να μείνει ακυβέρνητη. Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα δεν θα είναι. Επιβάλατε την απλή αναλογική για να ανακόψετε τον Μητσοτάκη. Ομως, στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, από μεν τους πολίτες θα παραλάβετε την άρνηση να σας εμπιστευθούν, όχι μόνο επειδή είναι νωπές οι εμπειρίες 2015-2019, από δε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να παραλάβετε την υπόμνηση ότι έχετε υποστεί πέντε συνολικά ήττες, επί 16 έτη επικεφαλής του κόμματος. Σκεφθείτε μήπως η Αχτσιόγλου είναι καλή περίπτωση να σας διαδεχθεί. Θα ήθελε πολύ και η Δούρου, αλλά το Μάτι δεν θα της το επιτρέψει». Δηλαδή, ένας καλός σύμβουλος θα έθετε ωμή την πραγματικότητα πάνω στο γραφείο του Τσίπρα, για να αντιληφθεί ότι τα περιθώρια της εξαπάτησης των πολιτών έχουν στενέψει.

Η Νέα Δημοκρατία, από το 2017 ως σήμερα , δηλαδή επί μία πενταετία έρχεται πρώτη, σταθερά και αναμφισβήτητα, στις προτιμήσεις των πολιτών. Η καίρια ερώτηση, από αυτές που ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι: «Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα». Ποτέ ο Τσίπρας  δεν ήρθε πρώτος σ’ αυτήν την ερώτηση. Την κερδίζει αναφανδόν ο Μητσοτάκης. Χωρίς πλείονες εξηγήσεις. Μόνον η εικόνα του 2015 με τα κατεβασμένα ρολά των τραπεζών και τις ουρές στα ΑΤΜ  αποτελούν  ντοκουμέντο,  γιατί ο Τσίπρας, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία, δεν έχει ελπίδα … παραλαβής.

Υπάρχουν δύο ακόμη καθοριστικές ερωτήσεις. Ποιος έρχεται πρώτος σε δημοφιλία. Ο Μητσοτάκης επτά χρόνια είναι πρώτος, ενώ ο Τσίπρας «φλερτάρει» και με την τρίτη θέση. Ο Ανδρουλάκης θα μπορούσε να είναι πιο επιδραστικός, αν άρθρωνε καθαρό πολιτικό λόγο. Με ήξεις και αφήξεις σίγουρα… εν τη κάλπη θνήσκει. Η δεύτερη ερώτηση είναι «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές». Η πρώτη θέση της Ν.Δ. είναι αδιαφιλονίκητη.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η μεγάλη ικανοποίηση που παίρνει Τσίπρας από τον εαυτό του βλάπτει κυρίως την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τον ευχαριστούμε που μας διασκεδάζει.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.