Ο επόμενος στόχος;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ας υποθέσομε ότι πολίτες ευήκοοι σε υποσχέσεις, ευεπίφοροι στα μεγάλα λόγια, ευάλωτοι στην κολακεία, εκθύμως αφελείς, δήθεν αγανακτισμένοι και απέχοντες, λόγω βαρείας αβελτηρίας της κάλπης, δεν είχαν αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΕ (άνευ ελπίδας), αλλά σε άλλο κόμμα: Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων και ό,τι εσείς προαιρείσθε.

Εμφανίζονταν τότε αιτούντες χορήγηση ασύλου επτά αξιωματικοί -μνημονεύσατε Νίκο Παπά και “ΒΕΛΟΣ“, στην Ιταλία- τους οποίους εγκαλούσε ο πρόεδρος της Τουρκίας,ως πραξικοπηματίες και απαιτούσε την άμεση έκδοση τους χωρίς να προσκομίζονται οι αποδείξεις, ότι, αν επιστραφούν στην Τουρκία, θα τύχουν δίκαιης δικαστικής μεταχείρισης.

Καθώς:Τα ανθρώπινα δικαιώματα δια νόμου έχουν αρθεί.

Εκατό και πλέον χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς συντάξεις.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί– και στις τρείς βαθμίδες- απολύθηκαν.

Χιλιάδες δικαστικοί έχουν πάει στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν υποπέσει σε παράπτωμα στην απόδοση της Δικαιοσύνης.

Χιλιάδες στρατιωτικοί -και από τα τρία όπλα- είτε έχουν ατιμαστεί με καθαίρεση, είτε βρίσκονται στις στρατιωτικές φυλακές με την κατηγορία ότι μετείχαν σε πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης, ασχέτως αν αυτοί αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Δεκάδες δημοσιογράφοι είναι στην φυλακή, χωρίς δίκη, ως εχθροί του κράτους και οι οικογένειές τους αποτελούν στόχο.

Χιλιάδες απλοί πολίτες βρίσκονται στην φυλακή χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία πλην του ότι είναι γκιουλινιστές, ήτοι οπαδοί του Γκιουλέν που ως πρόσφατα αποτελούσε τον μέντορα του Ερντογάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ανήκει η Ελλάδα έχει παγώσει κάθε είδους σχέση με το καθεστώς της Τουρκίας, όσο ισχύει ο έκτακτος στρατιωτικός νόμος. Σε καμία χώρα της Ε.Ε δεν είναι ευπρόσδεκτος ο Τούρκος πρόεδρος. Εξαιρείται η Ελλάδα…

Τώρα, λοιπόν, που υποθέσαμε ότι κατέχει την διακυβέρνηση όποιο κόμμα εσείς προαιρείσθε, ας δεχθούμε ότι ένας κακομοίρης Μουζάλας ασκούσε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία χορηγείται άσυλο σ έναν από τους επτά αξιωματικούς. Πόσο δύσκολο σας είναι να φανταστείτε την συνέχεια; Είμαι βέβαιη ότι ξέρετε επακριβώς τί θα έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε διατάξει τις κοόρτεις των πάσης φύσεως ρουβικώνων και θα έβαζαν μπουρλότο στα κτήρια, θα έσπαγαν καταστήματα, θα έκαιγαν αυτοκίνητα στην πορεία τους προς στην πλατεία Συντάγματος. Αν έκαιγαν και κάποιους συμπολίτες μας, που θα τολμούσαν να εργάζονται, ας πρόσεχαν …οι συμπολίτες. Θα είχε παρατάξει και τους «αγανακτισμένους” στην πλατεία Συντάγματος να μουτζώνουν την Βουλή και να απαιτούν να καεί ως μπουρδέλο. Οι δε ΑΝΕΛ με επικεφαλής και αφρίζοντα Καμμένο θα έδιναν παράσταση κατά της κυβέρνησης των απάτριδων, των συνεργατών των παραδοσιακών εχθρών της Ελλάδας. Και να κορόμηλο το δάκρυ…

Ανάλογους “αγώνες“ είδαμε να δίνουν, οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κόπτονταν κατά της τροϊκας, του Σόϊμπλε, της Μέρκελ, κατά της παγκόσμιας αδικίας, κατά των απολυταρχικών καθεστώτων-πλήν Μαδουρίας- κατά της στρατοκρατίας λόγω ηθικού πλεονεκτήματος και δημοκρατικού φρονήματος που κατ αποκλειστικότητα κατείχαν, όσο καιρό βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος θα κατήγγειλαν την όποια κυβέρνηση που θα ασκούσε έφεση στην δικαστική απόφαση υπέρ του ασύλου, ως φασιστική και τους υπουργούς της ως γερμανοτσολιάδες, χουνταίους, καταδότες, προδότες της εθνικής αξιοπρέπειας, υποταχτικούς των Τούρκων… Οχι; Πώς όχι.

Αλλά τώρα το ηθικό πλεονέκτημα έχει μπεί στην κατάψυξη. Στους ευαίσθητους αριστερούς δεν άνοιξε μύτη. Δεν έγινε πορεία στους δρόμους. Δεν σηκώθηκαν τα κόκκινα πανώ. Δεν έγιναν συλλαλητήρια. Οχι για τον Τούρκο που ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα την χώρα, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και όπου ο ικέτης είχε την προστασία θεών και ανθρώπων. Αλλά επειδή η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου καταργεί, με την προσφυγή της, το κράτος δικαίου.

Ο αδαής πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο να παραδὠσει τους ικέτες ασύλου εξευτελίζοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό κάνει συστηματικά, με επιμονή, περιμένοντας ΠΟΙΟΣ θα κουραστεί πρώτος.

Αν η εκτελεστική εξουσία καταπατά το Σύνταγμα ποδοπατώντας την Δικαιοσύνη, αν καταργεί την διάκριση των εξουσιών, αντιλαμβάνεστε ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος της;

Όχι ; Πώς όχι…

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.