Ο… ενοχλητικός Σαμαράς!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, συγγραφέας

Ακόμα διαβάζω κάτι…οργισμένα σχόλια, από “ορφανά” και “βολεμένα”, παιδιά και αποπαίδια, του σημιτισμού για τη συνέντευξη του Σαμαρά στα “Νέα”.

Ψυχραιμία παιδιά, εκτίθεστε!

Προφανώς, τους ενόχλησε το μήνυμα και είπαν να την πέσουν στον…αγγελιοφόρο του μηνύματος, δηλαδή στον Σαμαρά.

Και τι δεν θυμήθηκαν!

Να ας πούμε οτι ο Σαμαράς…έριξε το 1993 την Κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη!

Ξεχνάνε, προφανώς, οτι ο Σαμαράς παραιτήθηκε από βουλευτής και αποχώρησε υπερασπιζόμενος τις θέσεις για το Σκοπιανό, που είχε υιοθετήσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!

Ομως, ανεξαρτήτως αυτού, το 2009 η βάση της ΝΔ, όταν κλήθηκε να εκλέξει αρχηγό, μεταξύ Ντόρας, Αβραμόπουλου και Ψωμιάδη, επέλεξε τον Σαμαρά!

Αρα, για τη βάση της ΝΔ, το ζήτημα λύθηκε ήδη από τότε. Καταλαβαίνω οτι μερικοί δεν το αποδέχθηκαν ποτέ, αλλά ας μη συνεχίζουν να περιφέρουν τη μιζέρια τους ως διαμαρτυρόμενες πεθερές!

Δεύτερον, ελπίζω οτι δεν θα θέλατε να σας θυμίσω τι αγώνα έκαναν εναντίον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και με τι υβρεολόγιο τον περιέλουζαν, κάποιοι που σήμερα σιτίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου ή απολαμβάνουν τις χάρες της εξουσίας από υπουργικούς θώκους και άλλα κυβερνητικά αξιώματα. Η παράταξη της ΝΔ γενναιόδωρη ήταν πάντα, μέχρι… ανοησίας…

Τρίτον, να θυμίσω οτι, ανεξαρτήτως των λαθών του, ο Σαμαράς κατάφερε το 2012 να επαναφέρει τη Ν.Δ. στην εξουσία, τρία μόλις χρόνια μετά από μια συντριπτική ήττα το 2009.

Θυμίζω οτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν ενιά χρόνια για να το καταφέρει και ο αείμνηστος Εβερτ με τον Κώστα Καραμανλή χρειάστηκαν 11!

Αν δεν είχε εκλεγεί ο Σαμαράς αρχηγός, η ΝΔ όχι μόνον δεν θα επανερχόταν στην εξουσία το 2012, αλλά πιθανότατα θα είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ…

Και για όσους ξεχνάνε, θυμίζω πάλι, ο ενοχλητικός, οτι το ΠΑΣΟΚ είχε θριαμβεύσει στις εκλογές του 2009!

Και αν ο Σαμαράς δεν κρατούσε συσπειρωμένη τη βάση της ΝΔ, κατά τη διακυβέρνησή του, ο Κυριάκος δεν θα γινόταν πρωθυπουργός το 2019.

Α, και κάτι άλλο, τον οποίο Κυριάκο, αν θυμάμαι καλά, ο Σαμαράς είχε διορίσει υπουργό, και σε αβανταδόρικο υπουργείο μάλιστα, ενώ τον στήριξε και για αρχηγό! Ε, δεν πάει πολύ να κατηγορείται και για… παιδοκτόνος!

Τέταρτον, ένας πρώην Πρωθυπουργός δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις του, επιβάλλεται μάλιστα να τις διατυπώνει δημοσίως, και άδεια δεν χρειάζεται από κανέναν, πολύ δεν περισσότερο από τα “ορφανά” και τα “βολεμένα” που αναφέρθηκα στην αρχή!

Και η κυβέρνηση, αντί να κακιώνει, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις θέσεις του Σαμαρά, ειδικά εκείνες για τα εθνικά θέματα, στις διαπραγματεύσεις που κάνει με εχθρούς, φίλους και εταίρους στο εξωτερικό! Για να ξέρουν οτι δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνει πίσω, παραιτούμενη από εθνικά συμφέροντα…

Παντού και σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν πρόκειται για τα εθνικά της συμφέροντα, κάποιοι εκφράζουν το “μέγιστο επιθυμητό”. Και το εκφράζουν ως εθνικό στόχο.

Βασική αρχή στις τεχνικές των διαπραγματεύσεων, που γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές.

Καταλαβαίνω οτι κάποιοι, ένθεν κακείθεν, προωθούν τις ενδοτικές “σημιτικές” απόψεις για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με την Τουρκία.

Θέσεις που διαμορφώνει αυτή η σφηκοφωλιά του ενδοτισμού, το ΕΛΙΑΜΕΠ, διακεκριμένος εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Για τον Ντόκο, λέω!

Και είναι κωμικό να δικαιούνται να μιλούν, και μάλιστα ως ειδήμονες, για τα εθνικά θέματα ο Ιωακειμίδης (που είπε αυτές τις απρέπειες για τον Σεφέρη και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας) και ο Ντόκος, αλλά να ξυνίζουν κάποιοι, όταν μιλάει ο Σαμαράς που έχει διατελέσει ΥΠΕΞ και Πρωθυπουργός! Να τους περάσει!

Τέλος, για να μη γράψω πάλι…σεντόνι. Αρέσει, δεν αρέσει σε μερικούς, που θέλουν να το ξεχνάνε και κάνουν την απρέπεια να μην το αναφέρουν, η ΝΔ είναι η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Παράταξη που πρεσβεύει αρχές και αξίες και έχει ως βάση της την κεντροδεξιά.
Δεν είναι ένας ιδεολογικός αχταρμάς. Ούτε συνασπισμός ετερόκλητων τάσεων για τη νομή της εξουσίας.

Και ναι, η ΝΔ δεν είναι ΠΟΤΑΜΙ!

Αλλωστε το ΠΟΤΑΜΙ ήταν ένα προϊόν της συγκυρίας που εξεμέτρησε τον βίον του, διαλυόμενο στα εξ ών συνετέθη.

Ως εκ τούτου, και επειδή τα κόμματα πρέπει να ανανεώνονται γιατί διαφορετικά τα ξεπερνάει η ιστορία και τ’ αφήνει πίσω τους, έχει δίκιο ο Σαμαράς οτι πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα! Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, ως παράταξης της Κεντροδεξιάς, δεν είναι οι μεταγραφές αστέγων από τον ΠΟΤΑΜΙ και το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της.

Το μέλλον της είναι οι νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι και η δυνατότητά της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θέτει η εποχή μας και το μέλλον που έρχεται….

Και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει τώρα που η ΝΔ είναι στην εξουσία!
Και απ’ ότι καταλαβαίνω, αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο, απ’ όσα είπε ο Σαμαράς!

Γιατί, ναί, κάποιους θα τους βόλευε να μετατρέψουν τη ΝΔ σε… ποτάμι…
Ρηχό, μάλιστα και χωρίς πηγές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.