Άλλαξε θέση η ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών;

Γράφει ο Απήγανος

Και ξαφνικά δυο απανωτές συνεντεύξεις, και όχι μόνο, ενός Υπουργού του κ. Παναγιωτόπουλου και ενός Υφυπουργού κ Βαρβιτσιώτη, μας αφήνουν με την απορία αν εκφράζουν προσωπικές θέσεις ή θέλουν να «περάσουν» την γραμμή και την στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε ένα εθνικό θέμα που πονάει και μειώνει την χώρα, που προσβάλει και ξεφτιλίζει την Ελληνική ιστορία και το Έθνος. Εμείς όμως για πρώτη και τελευταία φορά θα κάνουμε πως δεν ακούσαμε, και απλά θα θέσουμε καποιες ερωτήσεις.  Ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν.

Τέσσερα χρονια όλοι μαζί “πολεμάμε” ένα πρωτόγνωρο καθεστώς που ήρθε εκδικητικά να κυβερνήσει και να επιβάλει ότι πιο Αριστερό, κόντρα στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Τα δε δυο τελευταία χρόνια βρεθήκαμε όλοι μαζί στις πλατείες να αντιταχθούμε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.  Εκεί καλούσε το κόμμα, έμμεσα, αλλά και κάποιοι βουλευτές άμεσα, τον κόσμο. Να κατέβει στις πλατείες και να βροντοφωνάξει για τη ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών.

Γιατί προσκαλούσατε τον κόσμο, να κατέβει  στα συλλαλητήρια;

Γιατί μέσα στην βουλή κατηγορούσατε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με σκληρά λόγια για αυτήν την “νροπιαστικη” συμφωνία, όπως όλοι εσείς λέγατε, που έφεραν;  Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξε κάτι; Υπάρχουν εξελίξεις που δεν γνωρίζουμε; 

Θα πρέπει να μιλήσει επίσημα κάποιος για να μάθουμε και εμείς που στηρίξαμε την παράταξη, τι συμβαίνει κι αν αλλάζει κατεύθυνση η ΝΔ.

Θα πρέπει να μας πει κάποιος από την κυβέρνηση αν τελικά αυτό που όλοι μαζί φωνάζαμε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ισχύει ή δεν ισχύει.

Θα πρέπει να μας πει κάποιος από την κυβέρνηση αν τελικά συμφωνεί να έχουμε την ιστορία μας «μισή μισή» με κάποιους άλλους που η σλαβική τους διάλεκτος να ειναι και η επίσημη Μακεδονική γλώσσα.

Θέλουμε σαφή απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα και όχι απαντήσεις τύπου… «αυτές οι ερωτήσεις είναι διχαστικές» διότι  όσοι πιστεύουν σε αυτήν την χώρα και όσοι την αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτού του είδους τις απαντήσεις τις θεωρούμε  “πολιτικές τρίχες” και πολιτικάντηδες αηδίες”. Διότι τέτοιου είδους απαντήσεις μας τις είχαν δώσει και άλλοι πρωθυπουργοί κάτι δεκαετίες πίσω και δεν μας ακούμπησαν…

Αγαπητοί φίλοι της κυβέρνησης, όπως ανακοινώσατε από την πρώτη ημέρα για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για τις επενδύσεις, το άσυλο, την ασφάλεια τον φόρο τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ,  έτσι θα πρέπει να ανακοινώσετε και τώρα, τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτήν την ντροπιαστική συμφωνία που αφορά την πατρίδα μας στο διηνεκές.

  • Μεγάλο το  θράσος του νέου γγΑ, Γ. Μαυρωτά.

Ποιος όμως του το έδωσε; Μπορεί κάποιος να τον μαζέψει ή θα μας ξανά βρίσει (ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως ακροδεξιούς όσους διαφωνούσαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών) και μάλιστα αυτήν την φορά, μέσα στο σπιτι μας ;

«Υπάρχει ένα κομμάτι της ΝΔ που ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπώ αυτό το κομμάτι» 

 

ηλώσεις Υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την συμφωνία των Πρεσπων που παραδίδει στους Σλάβους, Ελληνική Ιστορία 3500 χρόνων, Εθνότητα και γλώσσα.

  • ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: « Αν Εφαρμοστεί Η Συμφωνία Των Πρεσπών Μπορούμε Να Πάμε Σε Ένα Καλύτερο Μέλλον»

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.»

 

  • Βαρβιτσιώτης για Β. Μακεδονία: Τα πολιτικά ζητήματα μεταξύ μας έχουν επιλυθεί με τις Πρέσπες

Για «πολιτικά ζητήματα που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

«Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας.

Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς  δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους»

 

Αν πάντως η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι με κάποια φορολογικά και κοινωνικά μέτρα ο κόσμος θα ξεχάσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπων, κάνει το ίδιο λάθος με τον ΣΥΡΙΖΑ που με τα επιδόματα που μοίραζε νόμιζε ότι θα εξαγόραζε πατριωτικές συνειδήσεις.

Θυμίζω την δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά τις δηλώσεις των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσα να μην βάλω και την δήλωση Κοτζιά, που απάντηση δεν πήρε. Αλήθεια ποιος θα του απαντήσει, ο Βαρβιτσιώτης ή ο Παναγιωτόπουλος που μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία;

Ν. Κοτζιάς

«Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών», σχολίασε σε ανάρτησή του  στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Και συμπλήρωσε με νόημα: «επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές και εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτο αίματα, ρωτώ μήπως,λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;»

Πέρα από τον κ. Κοτζιά, σύσσωμη, όλη η αντιπολίτευση σχολίασε σκληρά και σχεδόν “χλεύασε” την νέα στάση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των Σκοπίων και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.