Μπορούμε να συνομιλούμε και να συνεννοούμαστε!

Γράφει ο Γεώργιος Καψάλης

Ζούμε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και ανασφάλειας σε περισσότερους τομείς, οι οποίοι προσδιορίζουν αφενός την καθημερινότητά μας και αφετέρου το ίδιο το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Ξεκινώντας από την πανδημία αναμέναμε να περάσουμε δυναμικά σε μια επόμενη πιο αισιόδοξη φάση, που, ωστόσο, δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, εξαιτίας αρνητικών συνεπειών που εξακολουθούν να υφίστανται και οι οποίες δημιουργούν προβληματισμούς για το άμεσο ή και το προσεχές μέλλον στον συγκεκριμένο τομέα.

Το επόμενο μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει την κοινωνία μας είναι η ακρίβεια και η αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις τους, κυρίως εξαιτίας του δυσβάστακτου κόστους των διάφορων μορφών ενέργειας. Ένα υψηλότατο κόστος που επηρεάζει αρνητικά, εκτός των άλλων, τη συνολική παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα οι αρνητικές συνέπειες να διαπερνούν και να αφορούν σχεδόν το συνολικό κοινωνικό φάσμα και ασφαλώς ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα.

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δεύτερη επίπτωση βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην παραπάνω χώρα. Ένας πόλεμος με πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ένας πόλεμος που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πραγματοποιείται στην εποχή μας και στον αιώνα που ζούμε. Μάλιστα, η ανά τους αιώνες παρουσία του ελληνισμού στη Μαριούπολη, την Οδησσό και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας δημιουργεί αυτονόητα ένα μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Προκαλεί, επίσης, μεγαλύτερη θλίψη, καθώς η σύγκρουση αυτή γίνεται ανάμεσα σε δύο ομόδοξες χριστιανικές χώρες. Η ανησυχία, δυστυχώς, εντείνεται διαρκώς με απευκταίες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Σε όλα τα παραπάνω είναι υποχρεωμένος να προσθέσει κανείς τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις στον εναέριο ελληνικό χώρο, παραβιάζοντας διαρκώς κάθε αρχή δικαίου και καλής γειτονίας.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν και επιβάλλουν ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, που θα βασίζεται σε επιχειρήματα, σε προτάσεις, σε ενδεδειγμένες λύσεις, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών εθνικών και κοινωνικών κινδύνων και δυσκολιών που μας απειλούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.