Μπλέξαμε τα πολιτικά “φύλλα” με τα φύλα!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Πέρασε ο πιο δύσκολος οικονομικά μήνας με την μέση ελληνική οικογένεια να έχει να ανταποκριθεί σε φορολογικές κι ασφαλιστικές υποχρεώσεις, σε δόσεις ΕΝΦΙΑ και σχολικά έξοδα.

Ζούμε ένα χρονικό διάστημα επενδυτικής παραφιλολογίας ενόσω η αγορά στενάζει, η κατανάλωση παραμένει καχεκτική και αναμένονται νέες επιβαρύνσεις σε ΦΠΑ και τουρισμό μέσα στο επόμενο έτος.

Έρχεται μια περίοδος διεθνών ανακατατάξεων με έντονες αυτονομιστικές τάσεις, τάσεις αναμόρφωσης των Ευρωπαϊκών μηχανισμών και εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Όμως τίποτε από αυτά δεν αποτελεί πρώτη και κυρίαρχη είδηση. Αναλώνουμε επιχειρήματα επί επιχειρημάτων για τον ακριβή τρόπο που το κράτος θα διευκολύνει όποιον ή όποια επιθυμεί να δηλώσει αλλαγή φύλου. Ένα τόσο… μαζικό ζήτημα που… απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία!

Κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει και πάλι το “φύλλο” της… φιλελεύθερης κοινωνικότητας τραβώντας σαν σε δίνη όλο το πολιτικό σύστημα. Και να οι αναλύσεις για το αν οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλλονται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Και να οι προτάσεις για τον αυτοπροσδιορισμό των 15χρονων.

Οι “ευαίσθητοι” να μιλούν για γενετικό ακρωτηριασμό και στείρωση, χωρίς να μας εξηγούν γιατί κάποιος που θέλει να βιώσει το άλλο φύλο δεν πρέπει να το κάνει ολοκληρωτικά και τι είναι αυτό που τον κρατά δέσμιο της γενετήσιας ορμής του αρχικού φύλου του. Μήπως θα δηλώνει το ένα φύλο αλλά θα αναπαράγεται με το άλλο; Ταυτότητα, δυο σε ένα; Η τυραννία της κοινωνικής ταυτότητας απέναντι στην φυσική από πότε ορίζεται ως το απαύγασμα  του γνήσιου φιλελευθερισμού;

Το νομικό μας πλαίσιο είναι επαρκέστατο κι αν θέλουμε να μαϊμουδίζουμε δήθεν ευρωπροοδευτισμούς δίχως ουσιαστικό αντίκρυσμα αυτό δεν σημαίνει ότι σύμπασα η πολιτική τάξη πρέπει να παραπατάει μέσα στο αριστερό γήπεδο. Χαμένη βγαίνει, έτσι κι αλλιώς. Ούτε το άκρο των διεκδικήσεων μπορεί ν’ αγγίζει, ούτε να διατηρήσει ικανοποιημένο και το πιο παραδοσιακό κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.