Μια διακριτική γυναικεία παρουσία στο συλλαλητήριο που βοήθησε άτομα

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Μέσα στην απλότητα της η πιο λαμπερή γυναικεία παρουσία του συλλαλητηρίου ήταν η κυρία Γεωργία Σαμαρά. Απέριττη, με την ελληνική σημαία στο χέρι, βαθυστόχαστη και γελαστή ,ήρεμη και μαχητική, αληθινά φιλική και πηγαία ευγενική. Δεν είναι τυχαία η συζυγική συνύπαρξη με τον πρόεδρο τόσα χρόνια…

Η μόνη πρώτη κυρία που φέρθηκε με πολιτισμό ψυχής στη χώρα, με αξιοπρέπεια και προσφορά , χωρίς να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τίποτα, χωρίς να βλάψει παίρνοντας δημόσιες θέσεις, ούσα πάντα μέσα σε χαμηλούς αλλά ουσιαστικούς τόνους προσφοράς για τη χώρα μας. Χωρίς να θέλει να φανεί βοήθησε άτομα στο Σύνταγμα, όταν άρχισαν τα επεισόδια, όπως μπορούσε.

Δε μπορούμε να μη κάνουμε σύγκριση. Όλες οι άλλες πρώην και νυν πρώτες κυρίες έρπουν μπροστά της σαν προσωπικότητες. Από συμφέρον, από ωφελιμισμό, από διογκωμένο εγώ, από απωθημένα, από συμπλέγματα, από έπαρση, από μη επίγνωση η από μη προσαρμογή στη θέση τους, από μη ισορροπία που διακρίνεται… δυστυχώς για την Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.