Μετά την επόμενη μέρα…

Γράφει ο Μάριος Μπρούσκος Στυλιανόπουλος, Πλοίαρχος Γ’ Εμπορικού Ναυτικού

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Ιουλίου θα είναι παρελθόν. Η παρακαταθήκη του όμως, όχι. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να αναλάβει τις τύχες μιας εξαθλιωμένης χώρας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Κυρίως, όμως, είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη προωθήσεως σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να θεραπευτούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να μη χρειαστεί η χώρα να διολισθήσει ξανά στο τέλμα των τελευταίων ετών.

Πολύς κόσμος, ο οποίος δεν εντάσσεται στον κόλπο των αριστερών ιδεοληψιών, διατείνεται ότι δεν κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, αλλά ότι εκτροχίασε μια ήδη υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση. Βέβαια, λησμονεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά, η οικονομία είχε τεθεί σε τροχιά ανακάμψεως και βρισκόταν προ των πυλών εξόδου από τη μνημονιακή επιτήρηση. Αξίζει να διερευνηθεί όχι το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κατείχε τα ηνία της εξουσίας, αλλά ποια επίδραση είχαν στην κοινωνία οι συνιστώσες του τα προηγούμενα χρόνια. Η αξιολόγηση της επιρροής αυτών των συνιστωσών κρίνεται βαρύνουσας σημασίας προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο πολιτικό πείραμα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι συνιστώσες της Αριστεράς πολέμησαν λυσσαλέα κάθε μεταρρύθμιση. Το φρικιαστικό τέρας του συνδικαλισμού, το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη για την χρεοκοπία όλων σχεδόν των δημοσίων οργανισμών και την υστέρηση στις ιδιωτικές επενδύσεις μέσω των σταλινικών τακτικών του, υπόκειται στον πλήρη έλεγχο των αριστερών.

Η δημόσια Παιδεία τελεί υπό την ηγεμονία των αριστερών. Καταλήψεις, δολιοφθορές κατά της δημόσιας περιουσίας, χωρική υποβάθμιση, διακίνηση ναρκωτικών και παροχή ασύλου σε εγκληματίες, αποθήκευση μολότοφ και όπλων σε χώρους των πανεπιστημίων και “εντοιχισμός” καθηγητών μέσα στα γραφεία τους είναι ενέργειες που διαπράττονται από αριστερούς εξτρεμιστές. Η έγχυση μαρξιστικού δηλητηρίου στο νου των φοιτητών επίσης είναι έργο πολλών καθηγητών που διακατέχονται από απολιθωμένες ιδεοληψίες. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η κριτική σκέψη της νέας γενιάς βρίσκεται παγιδευμένη στη μέγγενη μιας ιδεολογίας που σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου έχει αποκηρυχθεί. Πέραν αυτού, η ενοχοποίηση εννοιών όπως αυτή του κέρδους και της αριστείας, που συναποτελούν το εφαλτήριο της προόδου, είναι έργο των αριστερών.

Η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιακή και θεσμική αποδόμηση είναι παροιμιώδης. Ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης, υποβάθμιση της Παιδείας, αποδυνάμωση της Αστυνομίας, απροκάλυπτη υποστήριξη καταδικασθέντων και αμετανόητων τρομοκρατών, πλημμελής φύλαξη των εθνικών συνόρων και αστοχία στη διαχείριση του μεταναστευτικού είναι μερικά από τα “καυτά” ζητήματα που καλείται να επιλύσει η νέα κυβέρνηση.

Η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ, όποια και αν είναι η πολιτική του μοίρα, έγκειται στο ότι διαθέτει διάσπαρτους και ενεργούς θύλακες σε ολόκληρη την κοινωνία. Το ενωτικό μήνυμα και η ανανέωση της πολιτικής σκηνής που επιχειρούνται από τον κ. Μητσοτάκη, που αναμφισβήτητα θα συνοδευτούν από κάποιες μεταρρυθμίσεις και μιαν ορισμένη οικονομική εξυγίανση, θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ορμητικότητα του πληγωμένου θηρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ό,τι απομείνει από αυτόν, θα πολεμήσει με μένος την ανάκαμψη της χώρας. Ιστορικά, η Αριστερά τρέφεται από το χάος. Επενδύει στην αταξία, προσάπτει τις ευθύνες των δικών της αισχρουργημάτων στους πολιτικούς της αντιπάλους, εκμεταλλεύεται την αμάθεια του κόσμου και μέσω μηχανορραφιών και επικλήσεως της ιδεολογικής της αυθεντίας διεκδικεί την εξουσία.

Προκειμένου να εξαϋλωθεί δια παντός ο μύθος της Αριστεράς, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να στοχεύσει αφενός στην ενίσχυση της οικονομίας μέσω της άμεσης και ουσιαστικής μειώσεως της φορολογίας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική. Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Παραλλήλως, η εξυγίανση του δημόσιου μέσω της διαδικασίας της αξιολογήσεως και της επεκτάσεως στην ηλεκτρονική μηχανογράφηση είναι αναγκαία προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή εκατομμυρίων πολιτών και να εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι. Η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την Παιδεία είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Είναι σημαντικό να αποκτήσουν οι νέοι μας επιχειρηματική κουλτούρα, δημιουργικότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι η πρόοδος είναι συνάρτηση της πρώιμης εντριβής με τους μηχανισμούς της αγοράς. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτό οι απόφοιτοι των σχολών θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν πολύ πιο εύκολα εργασία.

Στα χρόνια διακυβέρνησεως του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες βίωσαν έναν βίαιο κλονισμό του αισθήματος ασφαλείας. Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να υπάρχουν άβατα. Προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να νικηθεί ο ασύμμετρος πόλεμος που κηρύσσουν οι ακροαριστεροί εξτρεμιστές κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, απαιτείται εφαρμογή του δόγματος μηδενικής ανοχής, δηλαδή αμείλικτη εφαρμογή των νόμων. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να νοιώσουν ξανά ασφαλείς. 

Ο συνδυασμός της απαρέγκλιτης και αδιάβλητης λειτουργίας των θεσμών και της ενισχύσεως της οικονομίας θα απομακρύνει σημαντικά τους πολίτες από την “υποτροπή” στην αποδοχή κενών υποσχέσεων. Σε παρόμοια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και η μάχη των ιδεών, η οποία έχει περιπέσει σε πλήρη περιφρόνηση. Ο εμβολιασμός της νέας γενιάς με αξίες και ιδανικά μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αποδόμηση των μύθων που εμπορεύονται οι συριζαίοι σαλτιμπάγκοι. 

Συνελόντι ειπείν, δεν είναι καιρός για εφησυχασμό. Η επιβίωση της Ελλάδος κρέμεται από μια κλωστή. Απαιτούνται σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα για να γίνει ξανά μια κανονική χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.