Με σεβασμό στα Εθνικά Θέματα της Πατρίδας μας

Γράφει ο Αθανάσιος Χουλιάρας, Ανώτατος Αξιωματικός ΠΑ (ε.α) Airborne ISR-C2BM Platforms & EW Systems Evaluator

Θεωρώ ότι, αν και κάποιοι το χλεύασαν, η χρήση του όρου FIR ήταν η πιο ενδεδειγμένη στην προκειμένη περίπτωση της πρόκλησης των Τούρκων με το ερευνητικό σκάφος, γιατί οι ευθύνες μας και οι υποχρεώσεις μας σε αυτόν το τρισδιάστατο χώρο που παραβιάστηκε είναι καθορισμένες και ξεκάθαρες από το διεθνή οργανισμό ICAO και δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς διεθνώς!

Και το εννοώ με αυτή την προσέγγιση!

Προσέχετε εσείς που θέλετε να πλήξετε την κυβέρνηση τι υπηρεσίες προσφέρετε ενάντια στα εθνικά μας θέματα!

Πρώτα απ’ όλα γελοιοποιείτε τις ΕΔ, οι οποίες πρώτες χρησιμοποίησαν αυτόν τον όρο και ενημέρωσαν επί του θέματος την πολιτική ηγεσία!
Ό
λοι εσείς που κάνετε τους ξερόλες και με ελαφρότητα, επικρίνετε τα πάντα, τι γνώση έχετε επί του θέματος;

Γνωρίζετε τη σκοπιμότητα και σε ποιους απευθύνεται αυτή η αναφορά στο όρο FIR από τις επίσημες Αρχές των ΕΔ και του ΥΕΘΑ της Πατρίδας μας;

Δεν είναι άσχετοι στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ, ξέρουν καλά το λειτούργημα τους και με ποιο τρόπο υπηρετούν καλύτερα την Πατρίδα.

Υπάρχει λόγος που αναφέρεται ως όρος το F.I.R για να αναδειχτεί παραστατικά σε όλους ποια περιοχή παραβίασε και από που αποχώρησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και δεν έχει σχέση με ελαφρότητα, όπως αναφέρεται από κάποιους.

Και φυσικά Γνωρίζουν ότι δεν πετάνε τα πλοία, όπως ειρωνεύεστε! Η χρήση του όρου FIR εξυπηρετεί την ανάδειξη και την παραστατική κατανόηση του τρισδιάστατου χώρου από το ύψος της θάλασσας ως το μέγιστο ύψος εναέριας κυκλοφορίας, όπου ο Διεθνής Οργανισμός ICAO μας έχει δώσει την απόλυτη ευθύνη για τη τον έλεγχο και τη διαχείριση της Εναέριας Κυκλοφορίας, Ασφαλείας Πτήσεων, ιδιαίτερα την απόλυτη ευθύνη έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα που έχουν σχέση στην προκειμένη περίπτωση και σε κάθε προκλητικότητα των Τούρκων που θέλουν να αλλάξουν το καθεστώς αυτό της διεθνούς αναγνώρισης.

Αυτό αναδεικνύει απόλυτα η αναφορά στον όρο FIR στην προκειμένη περίπτωση, ότι αυτή η περιοχή, η οποία παραβιάζεται από Τουρκικό Πλοίο είναι υπό το Έλεγχο των Ελληνικών Αρχών το οποίο επισημαίνω ότι προσπαθούν να το αμφισβητήσουν οι Τούρκοι χρόνια τώρα.

Και επειδή λοιπόν μια τέτοια προκλητικότητα μπορεί να προκαλέσει εκτέλεση αεροναυτικών επιχειρήσεων, όπως σε ένα βαθμό εκτελέστηκαν από Διακλαδικά Μέσα για παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών για τις οποίες επηρεάστηκαν περιοχές πτήσεων που ελέγχει η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι σαφές σε όλους διεθνώς ποιος έχει εκεί την απόλυτη ευθύνη και την κυριαρχία στη διαχείριση του εναέριου και θαλάσσιου χώρου…

Τέλος, σκωπτικά να αναφέρω έτσι τους υπενθυμίζουμε ποιος θα τους μαζέψει, όταν θα τους βυθίσουμε…

One thought on “Με σεβασμό στα Εθνικά Θέματα της Πατρίδας μας

 • 07/02/2020, 12:15
  Permalink

  Πάντως και ο συγκεκριμένος ΓΑΛΑΖΙΟΣ ”ε.α. ΞΕΡΟΛΑΣ” αναμασά και αναμεταδίδει την ίδια ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του κάθε ‘”ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ”… σε απάντηση του υπάρχει κάτι πάρα πολύ απλό … τηλεγραφικά: “ΆΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 Ν.Μ. και ταύτιση ΑΙΓ.ΖΩΝΗΣ-ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ” … αυτά κάνουν τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΚΡΑΤΗ….
  -Αντίθετα στις ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ειδικά στις πρώην και νυν ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ-η “ελίτ” των ΝΕΝΕΚΩΝ μετατρέπεται σε υποτακτικό διοικητικό υπαλληλάκο (βεζίρη) του κάθε ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ …. οι τελευταίοι για να αποκοιμίζουν τον όχλο των υποτακτικών στην Υψηλή Πύλη, αρκούνται μόνον σε δεκάρικους λόγους εθνικής έξαρσης και υπερηφάνειας, σε κατάθεση στεφάνων, στην τέλεση μνημοσύνων-σαν τις επαγγελματίες κλαίουσες μοιρολογίστρες και τους σερβιτόρους των γραφείων τελετών και άιντε… το πολύ και σε φανταχτερή αποστολή “πολεμικού σκάφους” για την ασφαλή μεταφορά (“επιχείρηση έρευνας+διάσωσης”) των στιφών των ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ στην ενδοχώρα της ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ή σε ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ αναψυχής του κάθε ΥΠΟΥΡΓΟΥ-βεζίρη και του κάθε ΈΝΣΤΟΛΟΥ σφουγκοκωλάριου του …
  … τα υπόλοιπα-όσα γράφει ο περί ου “ΞΕΡΟΛΑΣ” εις απάντηση του κάθε άλλου “ΞΕΡΟΛΑ” δεν χρήζουν σχολιασμού, διότι απλά είναι γελοιότητες … (στην καθομιλουμένη ”αργκό” υπάρχει η λέξη: “μ@λ@@@@ς”)

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.