Με ομοφωνία να στελεχωθούν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ

Γράφει ο Μάκης Νικολάου, Πολιτικός επιστήμονας

Οι εσωκομματικές εκλογές είναι προ των πυλών σε όλους τους Δήμους της Χώρας. Η σημασία τους για το Κόμμα και την κυβέρνηση εξάγεται από το συμπέρασμα ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές αν δεν διαθέτει εκλογικό μηχανισμό, αν μονίμως συντάσσεται με τις θέσεις της μειοψηφίας .Από την άλλη πλευρά αν η πλειοψηφία υποστηρίζει χλιαρά τις θέσεις της δε θα έχει αρκετή συμπαγή δύναμη .Οπότε μια ευέλικτη κομματική οργάνωση μπορεί να δώσει την πύρρειο νίκη σε μια εκλογική αναμέτρηση .  

 Η ένθερμη πλειοψηφία καθορίζει πάντα την πολιτική ,η συμφωνία των εντάσεων πολλών ανθρώπων σχετικά με το ποια ζητήματα είναι τα πιο σημαντικά,  το ενδιαφέρον τους να έχουν τη σωστή πολιτική στα ίδια ζητήματα παρά το γεγονός διαφορετικών απόψεων για το ποια είναι η σωστή πολιτική . 

Σκοπός Της Πολιτικής είναι η διευθέτηση των συγκρούσεων μεταξύ των ανθρώπων .Οι διαπροσωπικές συγκρίσεις των υποψηφίων είναι αναπόφευκτες , η χρησιμότητα αυτών όμως είναι μικρή ως προς την κομματική αποστολή που με όρους είναι να εκλεγεί μέρος των μελών του κόμματος σε πολιτικές θέσεις ,που ενέχουν εξουσία και η εν γένει επαύξηση της επιρροής του Κόμματος στην Κοινωνία  

Είναι γεγονός ότι κάθε πολίτης που υποστηρίζει με θέρμη και πάθος τις απόψεις του  σε ένα κόσμο  αβεβαιότητας ,κάνει ο ίδιος τις απόψεις του εξίσου σημαντικές .Το ζωηρό ενδιαφέρον και το πάθος αυξάνει το πολιτικό βάρος των απόψεων δεδομένου του ρίσκου μη εκλογής που πλανάται σε όλους . 

Όταν υπάρχει συναίνεση των μελών και όχι ανταγωνισμός δηλαδή συμφωνία απόψεων και εντάσεων σχετικά με το ποια είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα,  ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί τότε το κομματικό όφελος είναι μεγαλύτερο και το μήνυμα που εκπέμπεται  σαφέστερο . 

Δεν είναι η ώρα για εσωκομματικό αγώνα για εξουσία. Είναι η στιγμή της ομοφωνίας της συναίνεσης , της δημοκρατικής επικύρωσης των ένθερμων και πιστών αγωνιστών της δημοκρατικής παράταξης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.