Λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μπορεί να λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, αλλά τώρα με τα νέα δεδομένα, πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση.

Διότι με όλα όσα μαθαίνουμε καθημερινά πλέον, γίνεται κατανοητό από όλους ότι η διαχείριση της κρίσης ειδικά στο Μάτι, ήρθε να ενισχύσει μία φήμη ασχετοσύνης και επικίνδυνης ανικανότητας.

Όσο και να θέλουν μερικοί αρμόδιοι να καλύψουν τα λάθη τους με διάφορες δικαιολογίες που είναι η μία χειρότερη από την άλλη ειδικά όταν υπάρχουν κατηγορίες ενάντια του λαού και βέβαια των νεκρών.

Η κυβέρνηση απέδειξε και πάλι ότι δεν είναι ικανή να προστατέψει τον απλό λαό, όπως δεν είναι ικανή να προστατέψει το όνομα της Μακεδονίας. Προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι οι συνθήκες ήταν ακραίες, τεχνητές και συνδυαστικές.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Ακόμα κι αν δεν ήταν μια φυσική καταστροφή αλλά μια τεχνητή, αυτό θα δικαιολογούσε την απραξία, την έλλειψη ευθυνών και πρωτοβουλίας, την απουσία στρατηγικής αντιμετώπισης, τη βραδύτητα της εκκένωσης, τα λάθη για τις οδηγίες κατεύθυνσης διαφυγής, τον απαράδεκτο μη συντονισμό των κινήσεων.

Φαίνεται και πάλι ότι η κυβέρνηση λαϊκίζει και προσπαθεί με τα λόγια τα μεγάλα να καλύψει και τις μικρές πράξεις που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν απολύτως τίποτα σε αυτήν την ανθρώπινη καταστροφή που αφάνισε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτή είναι τώρα το όνομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.