Λαϊκισμός και σοβαρότητα, απλός οδηγός διάκρισης βάση των τελευταίων γεγονότων….

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Ο πολίτης οφείλει να είναι υπεύθυνος, ενεργός, με κριτική σκέψη και αντίληψη. Να μην πανηγυρίζει αλλά και να μην κραυγάζει. Να επιδιώκει το καλύτερο χωρίς συβιβασμούς. Και να αντιπολιτεύεται στην κάθε εξουσία με σκοπό να τη βελτιώσει.΄

Υπάρχει ο οδός της σοβαρότητας και η οδός του λαϊκισμού. Πως διακρίνονται; Να κάποια παραδείγματα:

Σοβαρότητα είναι να αποδέχεσαι ότι η πτωχευμένη Ελλάδα τα πήγε καλά στην πανδημία αναλογικά με τις άλλες χώρες. Εν τούτοις να αναζητάς ποιες αστοχίες υπήρξαν στη διαδρομή, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και να θρηνούσαμε λιγότερα θύματα. Λαϊκισμός είναι να λες, δολοφόνοι σκοτώσατε 10 χιλ. ανθρώπους!!!!

Σοβαρότητα είναι να λες ότι η επιλογή του διευθυντή του Εθνικού δεν ήταν προφανώς η δέουσα και ότι θα έπρεπε να ελεγχθεί ενδελεχέστερα ο πρότερος βίος του.

Λαϊκισμός είναι να λες, κάνατε 15 μέρες να τον συλλάβετε για να διαγράψει τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι του προμήθευε ανήλικα η ξαδέλφη του Μητσοτάκη από την ΜΚΟ της!!!!

Σοβαρότητα είναι να λες ότι πρέπει να ελεγχθεί το πως ο Φουρθιώτης απέσπαμε από τον κρατικό προϋπολογισμό χρήματα με απάτη. Να αποδοθούν ευθύνες και υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες.

Λαϊκισμός είναι να λες, σας κρατάει ο Μένιος από παντού γι αυτό δεν τον πειράζετε!!!!

Σοβαρότητητα είναι να λες ότι διατηρείς ενστάσεις για την διαμόρφωση μονοπατιών πέριξ του μνημείου της Ακρόπολης λόγω της πιθανότητας αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος. Λαϊκισμός είναι να λες, τσιμεντώσατε την Ακρόπολη και να νομίζει κάποιος αδαής ότι μετατράπηκε το μνημείο σε μεζονέτα!!!

Σοβαρότητα είναι να αναζητάς τους λόγους που η Ε.Ε. σαν σύνολο υστέρησε στο πρόγραμμα των εμβολιασμών σε σχέση με άλλες χώρες.

Λαϊκισμός είναι να λες πως ο Μητσοτάκης μας εμβολιάζει με θρομβωτικά δηλητήρια για να ξεστοκάρουν οι καπιταλιστές φαρμακοβιομήχανοι!!!

Σοβαρότητα είναι να λες ότι το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις που να διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών.

Λαϊκισμός είναι να λες, μας κλειδώνουν σε κλουβιά για να έρθουν οι τουρίστες να μας φάνε τα οικόπεδα!!!

Η διάκριση, ως είναι εμφανές, είναι εύκολη. Οι δρόμοι ξεκάθαροι και απολύτως διακριτοί. Διαλέγουμε και βαδίζουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.