Ξύπνα, Γκουτιέρες – κουτός, δεν είσαι

Του Νάσου Τσαγκανέλη

Έτσι που το πας με την φάρσα “συμφωνία των Πρεσπών” θα σου βγάλουν κατηγορητήριο συγκάλυψης… Θα σε πουν κύριο ένοχο και των χρηματισμών και την πώληση ξένου εδάφους… Οι πονηροί εισπράκτορες που άρπαξαν χρήμα με τη σέσουλα για την “προσφορά της Μακεδονίας”. Γνωστά τα ονόματα τους. Γνωστός και ο χρηματοδότης τους, όταν σκάσει η βόμβα της αποκάλυψης θα τρέχουν να βρουν τρόπους διαφυγής. Έτσι, νομίζουν…

Οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τεράστιες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής… Όταν είδαν έναν πλανήτη νεκροταφείο… όταν είδαν περισσότερους νεκρούς από τους ζωντανούς… Όταν είδαν την φρίκη των συντριμμιών σε όλη τη γη. Νικητών και ηττημένων… Πήραν ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, χωρίς καθυστέρηση να ιδρυθεί μια Παγκόσμια Υπερδύναμη ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!!! Για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα, το ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΖΩΗΣ!

Αυτός, είναι ο ΟΗΕ. Τότε, στην αρχή, παντοδύναμος. Δεν κουνιόταν φύλο σύγκρουσης. Τώρα, ένας γίγας – νάνος. Κοινώς, καλημέρα θλίψη… Ανίκανος, να κατεβάζει τα όπλα. Όπου κι αν σηκώνονται…

Οι ιδρυτές, προστάτες του Αύριο. Οι διάδοχοι τους, συγκέντρωση ανικανότητας. Μετριότητας… Έβλεπαν οι ισχυροί σήμερα, τα δικά τους συμφέροντα. Ξέχασαν την κόλαση του χθες. Άλλαξαν, οι ηλίθιοι τον ΟΗΕ. Αφαίρεσαν την υπεραξία του!!! Τον πετσόκοψαν!!!

Οι έξι μεγάλες χώρες ίδρυσαν εθνικό συμβούλιο που θα αποφασίζει. Ο ΟΗΕ, έμεινε γίγας στο κτίριο. Νάνος, στις μεγάλες αποφάσεις… Κλητήρες των έξι. Οι μεγάλες θέσεις του οργανισμού. Οι γενικές συνελεύσεις διακοσμητικές. Ανίσχυρες…

Έγραψα τον πρόλογο, πως ξεδοντιάστηκε ο ΟΗΕ. Η Μεγάλη ελπίδα του ανθρώπου…

Πάμε, στα σημερινά. Στην κορυφή, ένας υπάλληλος. Ο Γκουτιέρες. Υπάλληλος των έξι… Όπως, πριν ο Ανάν. Που κατέστρεψε την Κύπρο.

Πάμε, στο ανοιχτό θέμα της Μακεδονίας. Η επίμονη αξιόπιστη πηγή εξωτερικού επιμένει για την φάρσα των Πρεσπών ότι ενδιαφέρθηκε ο ΟΗΕ. Δεν την έμπασαν στην κατάψυξη, όπως του είπα.

Αμέσως, οι ερωτήσεις μου. Ξέρω, ότι ξέρει. Πολλά και απόρρητα… Λέει όμως ελάχιστα…

Η πρώτη πληροφορία.

Όπως μου είπε “διέταξε ο Γκουτιέρες να ελέγξει η Συνθήκη της Βιέννης το παράρτημα του στην Ευρώπη. Που έχει εισαγγελικό ρόλο με ποινικό οπλισμό”. Αν διαπιστώσει – συνέχισε – συναλλαγές ή δωροδοκίες θα ακυρωθεί αμέσως η συμφωνίακαι οι “μίζες” θα πάνε στη Δικαιοσύνη.

Επιμένει, ο πληροφοριοδότης μου…

“Έχουν ζητηθεί από Σκόπια και Αθήνα τα πρακτικά των Υπουργικών Συμβουλίων. Εκεί ακούστηκαν τότε ότι έπεσαν χρηματισμοί βαρέων βαρών από τον Σόρο. Σε υπουργούς και των δύο χωρών”.

Τον ρώτησα, αν δεν παραδώσουν τα πρακτικά με δικαιολογίες νηπίων τι θα γίνει; Όταν πουν ότι χάθηκαν. Ότι δεν τα κατέστρεψαν. Ότι δεν τα έριξαν στα κοφτήρια μηχανάκια και δεν τα έκαψαν…

Και τον ρωτώ…

Δεν θα έρθουν επιτόπου, εδώ και στα Σκόπια να ενεργοποιήσουν τον εισαγγελικό τους ρόλο; Μόνο έτσι δεν θα λάμψει κάποια αλήθεια; Και κάπως έτσι οι ένοχοι θα κατηγορηθούν… Η Μακεδονία δημόσιος κατήγορος, δεν θα γίνει…

Νέα ερώτηση:

Ειναι γνωστο ότι δεν έχουν αλλάξει ούτε ένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ. Που ήταν στη λίστα ΑΝΕΝΔΟΤΩΝ ΟΡΩΝ. Που αλλιώς, θα διέκοπταν κάθε συζήτηση. Ούτε το Ίλιντεν, δεν έσβησαν από το Σύνταγμα τους. Εκεί, οι Σλάβοι διεκδικούν και την Μακεδονία του Αιγαίου. Να σταματήσει ο εμπαιγμός. Το Σλαβικό Σύνταγμα παραμένει άθικτο (!!!)

Και όμως και οι δύο κυβερνήσεις αυτή την φάρσα την ανακοίνωσαν για “ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ”! Και άρχισαν να ονειρεύονται Νόμπελ και πολιτικά παράσημα. Το πωλητήριο της Μακεδονίας θα είναι η αιώνια ντροπή τους. Όλους αυτούς θα τους αρπάξει το ελληνικό Σύνταγμα. Ο άγρυπνος φρουρός. Ο Άρειος Πάγος, θα καταδικάσει έγκλημα και εγκληματίες. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!

Τον τάραξα στις ερωτήσεις. Έχουν πάρει τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου; Είπε ότι δεν ξέρει!
Εκεί όμως, ακούστηκαν. Τα εκατομμύρια του Σόρου, ποιοι τα τσέπωσαν
Εκεί ακούστηκε – και μετά γράφτηκε και στον Τύπο – ο αισχρός χρηματισμός.
Εκεί ακούστηκε πόσο ήταν η “μίζα”. Σε ποιον υπουργό πήγε. Από ποιον χρηματοδότη.
Του είπα, ήταν ο Σόρος ή δεν ήταν; Θέλω τεκμηριωμένη απάντηση. Δεν μίλησε…

Στα Σκόπια τα ποσά υπεραυξήθηκαν. Πήγαν γενναιόδωρα στον πρωθυπουργό. Κατευθείαν. Όλα δείχνουν, ότι ο λόγος της εσπευσμένης παραίτησης του οφείλεται σε αυτή την συναλλαγή. Και προφανώς ψάχνει, τρόπους διαφυγής!

Ο ΟΗΕ, ας πάψει να κρύβεται. Αυτός έχει την ευθύνη. Χρέος του, να ενημερώσει το Σύμπαν.
Ξύπνα, Γκουριέρες. Κουτός, δεν είσαι… Δεν έχεις πολιτικό ανάστημα να διοικήσειςτην υπερδύναμη της Ειρήνης… Όπως και τα προηγούμενα υπαλληλάκια των έξι ισχυρών.

Δεν σε αδικώ. Η αλήθεια είναι αλήθεια. Αγύριστο κεφάλι. Στο Κυπριακό τα έχεις κάνει μούσκεμα. Δεν τολμάς να εφαρμόσεις ούτε ψηφίσματα του ΟΗΕ που διατάσσουν ΑΜΕΣΗ ΕΞΩΣΗ του Αττίλα από την Κύπρο. Κοροϊδευόμαστε; Με όπλα στο τραπέζι ποιος ηλίθιος κάνει διαπραγματεύσεις;

Μιλάμε, για ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΩΡΟ στους Τούρκους. Ποιους; Τους παράνομους εισβολείς. Αυτά ανέχεσαι κύριε Γκουτιέρες…

Ξύπνα γιατί στο τέλος θα ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. Θα γίνεις ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ εθνικών ακρωτηριασμών ενώ οι πονηροί εχουν λύσεις. Προετοιμασμένες… Ή θα φορέσουν κουκούλες μαρτύρων ή θα λακίξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.