«Κούλα μ’ ακούς…»

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Πέρασαν 45 χρόνια όπου η Δημόσια διοίκηση της χώρας αφέθηκε σταδιακά να διολισθήσει στη τεμπελιά, την ανευθυνότητα, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία και στην αποθέωση του ρουσφετιού.

Η ραχοκοκαλιά του κράτους, προσβλήθηκε από οστεοπόρωση, από την έλλειψη των προστατευτικών βιταμινών της ηθικής, της αξιοκρατίας, και του σεβασμού στον πολίτη.με

“Public servant”, ονομάζεται στην αγγλοσαξονική ο δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή «υπηρέτης του δημοσίου». Από αυτό περάσαμε σε δυνάστη του πολίτη και εκμεταλλευτή του δημοσίου προς όφελος του υπαλλήλου.

Από την άλλη όμως, η εμπειρία μου στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου, με δίδαξε ότι υπάρχει ικανός αριθμός άξιων και έμπειρων υπαλλήλων, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό προτιμούσαν να παραμείνουν στο περιθώριο , κάνοντας απλά τη δουλειά τους, αποφεύγοντας τις θέσεις ευθύνης.

Μαζί τους όμως κατάφερα, αφού τους αφύπνισα και τους ανέθεσα σοβαρές, ανάλογες των προσόντων τους θέσεις, να πετύχω σημαντικότατα θετικά αποτελέσματα, σε θέματα οργάνωσης, εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου και αύξηση παραγωγικότητας. Φυσικά είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις τρικλοποδιές του σωματείου  εργαζομένων, της γάγγραινας του αρρωστημένου συνδικαλισμού και ορισμένων προσκείμενων σ’ αυτό που δεν ήθελαν αλλαγές. Όμως η δυναμική μας ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν παρά να συμβιβαστούν και στη συνέχεια προσπαθούσαν να κερδίσουν μερίδιο της επιτυχίας μας, αφού αυτοί δεν είχαν ούτε μία θετική πρόταση να καταθέσουν

Αυτό βλέπω τώρα να συμβαίνει, η κυβέρνηση μας εκπλήσσει συνεχώς θετικά και ελπίζω ή μάλλον πιστεύω ότι όλα θα έχουν την αναμενόμενη επιτυχία. Υπάρχουν πολλοί άξιοι και έμπειροι ΔΥ, που μόλις νοιώσουν ότι δεν κινδυνεύουν και αντιληφθούν το όραμα, αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν, θα εμφανιστούν από παντού. «Ντου από παντού…» λοιπόν.

Ας μη ξεχνάμε το βρώμικο ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ, στη διάλυση του δημόσιου τομέα και στη παράδοση του κράτους στους συνδικαλιστές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την αξιοκρατία και ν’ αναθέσει ευθύνες στους μέχρι πρότινος ανεύθυνους ΔΥ, θα λειτουργήσει ευμενώς στη δημόσια διοίκηση, θ’ αποκαταστήσει το κύρος της και θα εκθέσει τους τεμπέληδες. «…Είμαι δημόσιος υπάλληλος, μπορώ να μην έχω ευθύνες, μου αρκεί να κάθομαι σε μια γωνίτσα και δεν θα σας ενοχλώ…». ΟΧΙ, δεν μπορείς πλέον !!!

Νομίζω ότι η ουσιαστική ανάθεση ευθυνών, τόσο στους Γενικούς Διευθυντές, ένα θεσμό αναγκαίο που επανέρχεται, όσο και στους λοιπούς προϊσταμένους, θα βάλλει τους πάντες στη θέση τους. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, ας υποβάλλει τη παραίτησή του. Να ο τρόπος για να περιοριστούν οι ΔΥ, ή ν’ αντικατασταθούν από άλλους πλέον κατάλληλους. Μεγάλη … η πονηριά του πρωθυπουργού  !

«Κούλα μ’ ακούς, πολύ κωλόπαιδο τελικά ο Κυριάκος…», που έλεγε ο συγχωρεμένος Στάθης Ψάλτης στη ταινία «Βασικά καλησπέρα σας».

One thought on “«Κούλα μ’ ακούς…»

  • 08/08/2019, 12:07
    Permalink

    ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΊΑ ΤΣΊΜΠΛΑ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΊΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΩΣΤΌΤΑΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΊ ΜΑΖΊ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝΕ !! ΣΤΑΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΆ ΚΑΘΕΣΤΏΤΑ .!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.