Κορωνοϊός: Οι στρατιώτες ως μελίσσι διασποράς

Γράφει ο Βασίλειος Χατζηζήσης

Προφανώς οι καταστάσεις οι οποίες ζούμε είναι πρωτόγνωρες εξαιτίας του CORONAVIRUS. Τα σχολεία κλειστά, τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, πολλοί οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι. Επίσης, ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι φοβισμένος… αλλά και πολλοί “οι τολμηροί” που γεμίζουν μαζικά παραλίες πλατείες κτλ.

Η κυβέρνηση ορθά, τυχερή μέσα στην ατυχία της Ιταλίας εώς ένα βαθμό, παίρνει γρήγορα σοβαρές αποφάσεις για να μειώσει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων χωρίς τον κόσμο και την αντιπολίτευση να διαμαρτύρονται, πρωτόγνωρο και αυτό. Αλλά έχοντας φίλους κληρωτούς οπλίτες και μετά από τηλεφωνική επαφή μαζί τους χθες 14/3/2020 συνειδητοποίησα πως η κυβέρνηση έλαβε αυτά τα έκτακτα μέτρα αλλά ταυτόχρονα έχει κάνει μια προφανή κατά την άποψη μου αστοχία. Συνεχίζει να δίνει εξόδους και διανυκτερεύσεις στους κληρωτούς στρατιώτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους σουλατσάρουν κιόλας.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο μια μερίδα ατόμων (οι στρατιώτες) να λειτουργούν σαν ένα μελίσσι διασποράς του ίου διότι δεν χρειάζεται να κινούνται εκτός του στρατοπέδου. Καθώς όπως γνωρίζουμε ο στρατός εξασφαλίζει για αυτούς όλα τα απαραίτητα μέτρα διαβίωσης και συνεπώς το στράτευμα να αυξάνει αυτό το εκθετικό πρόβλημα όπως το χαρακτήρισε ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Επιπροσθέτως, θα ήταν δόκιμο εάν και εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ανάμεσα τους, να λάβουν άδεια μέχρι νεωτέρας, εάν αυτό δεν έκανε κακό στην εθνική ασφάλεια. 

Πιστεύω, πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει θωρακίσει πρώτα όλους εκείνους τους τομείς τους οποίους ελέγχει απόλυτα όπως ορθά έκανε με τα σχολεία και άστοχα εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.