Κόρακες…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το βούλευμα απαλλαγής των πολιτικών και δικαστικών πρωταγωνιστών της σκευωρίας Νοβάρτις εναντίον των δέκα εξεχόντων πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα επανέφερε στην καθημερινότητά μας την παλαιά, διάχυτη αντίληψη «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Ωστόσο, η υπόθεση για τους πολίτες είναι ξεκάθαρη: Στις 4 Φεβρουαρίου 2018, που κατέβηκε η Ελλάδα στις πλατείες να διαδηλώσει εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο πατριωτικός λόγος του Μίκη Θεοδωράκη, στο Σύνταγμα, συγκλόνισε τους Ελληνες, η Τουλουπάκη άρχισε να παίρνει -και να δημοσιοποιούνται- καταθέσεις «μαρτύρων» που είχε ήδη «κουκουλώσει». Ενας εξ αυτών δήλωσε ότι πιέστηκε «να δώσει… πολιτικούς».

Στις 5 Φεβρουαρίου 2018, ο Παπαγγελόπουλος, συνοδευόμενος από τον άφωνο Κοντονή, κρατώντας φακέλους -που ήταν άδειοι- ενημέρωσε, στο Μαξίμου, τον Τσίπρα. Βγαίνοντας, νύχτα, στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού, στα κανάλια που είχαν ειδοποιηθεί, έκανε τη δήλωση η οποία πέρασε στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία:

«Το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Πράγματι, ίσως είναι από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης Τσίπρα, που δυστυχώς φαίνεται να μένουν ατιμώρητα. Δεν προσέφυγε κατά της Νοβάρτις, όπως άλλες κυβερνήσεις, όπου η εταιρία, καλλιεργώντας ιδιαίτερες σχέσεις με το ιατρικό προσωπικό, προωθούσε τα φάρμακά της. Η «επιθετική διαφήμιση προϊόντος» ανακαλύφθηκε από τη Νοβάρτις; Σιγά τα ωά! Ολες οι φαρμακευτικές εταιρίες με διάφορους τρόπους και μέσα πάντα «εξυπηρετούσαν» το ιατρικό προσωπικό, είτε για συμμετοχή σε συνέδρια είτε για εκπαιδευτική ενημέρωση είτε και για εγγραφή τους στα έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Οι λόγοι είναι φανεροί: Οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού είναι χαμηλοί και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη συμμετοχή του σε ό,τι αναφέρεται στην επιστημονική πρόοδο της ειδικότητάς του. Τώρα, αν στο πλαίσιο αυτό συνοδεύονταν και από συζύγους ή η διαμονή τους στις χώρες -συνήθως δημοφιλείς- που γίνονταν τα συνέδρια προεκτεινόταν, ήταν γνωστή ιστορία, τουλάχιστον τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.