Κάτι μας διαφεύγει…

Γράφει ο Μιχάλης Καλλιάγρας

Eχοντας διαβάσει και άλλα άρθρα από διάφορους φοιτητές της ηλικίας μου, πήρα την απόφαση να εκφράσω και εγώ την άποψή μου σχετικά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.. όπως λένε οι περισσότεροι λόγο της απαισιοδοξίας που τους έχει κατακλύσει..

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό.. Σίγουρα κάποια πράγματα δεν τα ελέγχουμε ,όπως αυτό που ζούμε τώρα, αλλά το να μας παίρνει από κάτω μόνο χειρότερα μας κάνει..

Θα ήταν χρήσιμο να αφήναμε στην άκρη τις δικαιολογίες που δημιουργούμε ώστε να νιώσουμε καλύτερα και να αδράξουμε βήμα βήμα τον άπλετο χρόνο που έχουμε στο σπίτι μας.. Αυτό που χρειάζεται είναι το πρώτο βήμα.. Δεν θα πω αυτές τις γενικολογίες που ακούγονται συνέχεια του τύπου “ανακάλυψε τον εαυτό σου” ή “καλλιέργησε την ψυχή σου”, λες και ο καθένας δεν το επιχειρούσε αυτό σε καθημερινή βάση ώστε να νιώσει καλύτερα ο ίδιος και πριν την πανδημία..

Η θετική πλευρά των πραγμάτων είναι το σημείο κλειδί του άρθρου.. όπως όλοι μας δεν αφήνουμε κανέναν να μας ρίξει ψυχολογικά και να αμφισβητήσει την προσωπικότητά μας, έτσι οφείλουμε να δράσουμε και αυτήν την περίοδο.. Εστιάζουμε πολλές φορές στα αρνητικά, το οποίο είναι λάθος, διότι όσες δυσκολίες και αν περνάμε, είναι στο χέρι μας να μην τις αφήσουμε να μας επηρεάσουν.

Το ότι τα γράφω όλα αυτά δεν σημαίνει ότι τα τηρώ και εγώ ο ίδιος κάθε φορά.. Το κύριο πρόβλημά μου είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και για αυτό προσπαθώ μέσα από όσα γράφω να τα εμπεδώσω και εγώ ο ίδιος καλύτερα..

Πολλές φορές αδικούμε τους εαυτούς μας και η τωρινή κατάσταση ήρθε να το ενισχύσει..

Για αυτό, θα ήταν ωφέλιμο να την προσεγγίσουμε ως μια μακροπρόθεσμη δοκιμασία από την οποία όμως θα βγούμε βελτιωμένοι και με περισσότερα αποθέματα δύναμης.

neolaia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.