Κάθε λέξη που πετούν είναι προσχεδιασμένη

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Έχουν χωριστεί σε ομάδες στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , για να λένε σκόπιμες και   όχι αθώες αρλούμπες!

Κάθε λέξη που πετούν είναι προσχεδιασμένη, ας μην εκνευριζόμαστε, αλλά να την απορρίπτουμε έχοντας επίγνωση  του γιατί το κάνουν.

Έτσι δε θα μολύνουν τη σκέψη μας και δεν θα ξεφύγουμε απτήν κοινή ανθρώπινη λογική μας . Ας τους ψυχαναλύσουμε για να είμαστε αφυπνισμένοι, γιατί την ώρα που τα λένε , δεν μπορούμε να στοχαστούμε ψύχραιμα.

Για τον  Καμμένο  όλοι ξέρουμε  τα ψέματα που λέει  με σκοπό να έχει αυτή τη θέση την οποία περίμενε με “βουλιμία” Ωφελείται με πολλούς τρόπους και αρνείται  πεισματικά  να φύγει, ακόμα και αν εμπαίζει  τον κόσμο. Ναι, τον υποτιμάει πολύ.

Οι  λοιποί συγγενείς και αγενείς για τον ίδιο σκοπό, το συμφέρον τους, λένε λέξεις για να αναχαιτίσουν αντιδράσεις, η για να αντλήσουν  ψήφους από άλλες ομάδες ατόμων. Όταν ακούτε μια λέξη τους να ψάχνετε από πίσω γιατί την είπαν. Δεν είναι αθώα.

Σας φέρνω παράδειγμα. Υφυπουργός της  κυβέρνησης είπε ότι οι υπογραφές για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ανίσχυρες. Γιατί το είπε;

Για να μειωθούν οι αντιδράσεις ενός ποσοστού του κόσμου ,( γιατί τώρα που γράφεται το άρθρο  ο Τσίπρας  πάει στη Θεσσαλονίκη) όπου θα έχει  “θερμή” υποδοχή .

Με την προσχεδιασμένη αυτή λέξη “ανίσχυρες” έκανε μερικά άτομα να σκεφτούν, << Δεν είναι σίγουρο, τότε γιατί να πάμε να φωνάξουμε>;  Αυτή είναι η συμβουλή των “ειδικών τους”

Την ίδια στιγμή που μειώνουν αντιστάσεις και αντιδράσεις,  αυτοί δουλεύουν από  πίσω  εις βάρος μας.

Εκτός λοιπόν από τα ψέματα που ακούμε και όλοι τα ξέρουμε, ιδιαίτερη προσοχή στις υποβολιμαίες λέξεις τους. Πρόκειται για  άτομα με μίσος και ζήλεια μέσα τους, λαομίσητα,  που πατούν επί πτωμάτων για να διατηρήσουν την εξουσία.

Δεν μπορούν μέσα στο αρνητικό έργο του με έντιμους τρόπους να πείσουν, παρά του  ότι έχουν πολύ δυνατές πλάτες πίσω τους. Ο λαός το έχει συνειδητοποιήσει πλέον ! Δεν τους αντέχει!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.