Καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

30 Ιουλίου 1920 ο Βενιζέλος μόλις έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, είναι η συνθήκη των Σεβρών, την ώρα που πήγαινε να πάρει το τρένο για να έλθει στην Αθήνα δέχεται επίθεση από βασιλόφρονες αξιωματικούς. Ήταν το αποκορύφωμα των Ιουλιανών.

Όλη εκείνη την εποχή η Αθήνα και όχι μόνο, η Παλαιά και νέα Ελλάδα ήταν χωρισμένη στα δύο. Με την παλαιά να στηρίζει το παλάτι και την νέα Ελλάδα που ήταν μέρος του Βενιζέλου.

Από το 1916 έως το 1920 η Ελλάδα τρεφόταν από το μίσος και τον διχασμό, οι βασιλικοί κυνηγούσαν τους Βενιζελικούς, δεν άφηναν να εκδοθούν εφημερίδες που ήταν   προσκείμενες προς τον Βενιζέλο. Ένα ανελέητο κυνηγητό και απύθμενο μίσος για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ας έρθουμε στο τώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας στην προεκλογική του εκστρατεία έλεγε « ή εμείς ή αυτοί», «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», συνθήματα που έβαζαν μία νέα πραγματικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας. Ήταν τότε που ο κόσμος έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα και έριχνε άκυρο στους Σαμαροβενιζέλους που τους έλεγε προδότες, γερμανοτσολιάδες και ότι έρχονται κρεμάλες. Και άλλες δηλώσεις από πολλούς τωρινούς υπουργός του κ. Τσίπρα που χαρακτήριζαν τον κ. Παπαδήμο ότι δεν είναι και τόσο Έλληνας, μάλιστα ο υπουργός υγείας τον χαρακτήριζε «γκεσταμίτη», μενομεευρωπαίο.

Κάποιοι ζητούσαν κρεμάλες για πολλούς που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Συνθήματα όπως «έρχονται κρεμάλες», «κοσμούσαν» τον δημόσιο βίο, οι αγανακτισμένοι το καλοκαίρι του 2011 έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς την Βουλή, οι προβοκάτορες ήταν μαζί τους. Τώρα όμως ήρθαν αντιμέτωποι με τα όσα έλεγαν και με τα όσα έδειχναν με την ανοχή τους.

Ο Χρυσοχοϊδης που έχει χάσει από ένα τρόμο-δέμα τον αστυνομικό της προστασίας του είχε πει «ότι δεν κάνεις πολιτική με ποιον θα σκοτώσεις και ποιον θα αφήσεις.» Ο Χρυσοχοϊδης είναι ο άνθρωπος που εξάρθρωσε την 17Ν και ένας από τους καλύτερους υπουργούς ΠΡΟ.ΠΡΟ

Πολλοί τρομοκράτες είναι στην φυλακή, αλλά η εγχώρια τρομοκρατία δεν έχει εξαλειφθεί. Είναι τόσο καλά οργανωμένοι οι τρομοκράτες που είναι μπροστά από την αστυνομία και από τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί;

Τώρα είμαστε μπροστά σε μία νέα τύπου τρομοκρατία με τρόμο-δέματα, έχουν στείλει φακέλους στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Γαλλία.

Το ερώτημα είναι πως πέρασε από τα μηχανήματα x-ray η πυροτεχνική ύλη; Όλοι χθες διαβεβαίωναν ότι ήταν ελεγμένος ο φάκελος της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Παπαδήμος κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ με δύσκολες συμφωνίες και με μία τρικομματική κυβέρνηση. Ήταν διοικητής της ΤτΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού 11 Νοεμβρίου του 2011. Πρωτοχρονιά του 2001 βγαίνει φωτογραφία με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που κρατούσε τα πρώτα ευρώ.

Το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ένα χτύπημα κατά της δημοκρατίας. Η δημοκρατία μπορεί να είναι ανεκτική, αλλά δεν χωράνε κρεμάλες, φονικά, όπλα και βόμβες. Χθες η επίθεση έκανε τον γύρο του κόσμου. Δεν μας τιμάει σαν χώρα, δείξαμε εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.

Πρέπει να τελειώνουμε με όλους αυτούς που ονειρεύονται κρεμάλες και φονικά.

Ως εδώ. Προστατέψετε την δημοκρατία .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.