Και όμως, ισχύει το “ΩΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ”!!

Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης

Καμία δύναμη ή μεθόδευση
δεν μπορεί να αφήσει
ΕΚΤΟΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ
τον πρωταγωνιστή της συνωμοσίας
κατά των 10 αντιπάλων του

Ποιος μπορούσε να φανταστεί…
ότι μπορεί να γίνει
και “πολιτική διάσπαση ατόμου”; Κανένας.
Ούτε, η NASA…
Οι εδώ “Αϊνστάιν”, μπορούν…
Και νατοι. Κάνουν των δύο που παραπέμπονται πρόβα ξεχωριστών ευθυνών.
Πράγματι, αμφιβάλω αν και οι ίδιοι έχουν καταλάβει τι αποφάσισαν.

Πως να το εξηγήσεις;
Εκτός παραπομπής, ο πρωταγωνιστής.
Ο έχων την απόλυτη εξουσία απόφασης.
Χωρίς, εντολή του δεν κουνιόταν φύλο. Απόλυτη ακινησία…

Εντός παραπομπής, ο κομπάρσος.
Ένα απόλυτο τίποτα.
Που γινόταν θεός στα μάτια των δικαστών…

χάρη στη στενή σχέση του με τον ΕΝΑΝ, της διακυβέρνησης.

Επομένως, καμία δύναμη ή μεθόδευση (άτολμη ή ανόητη)
δεν μπορεί να αφήσει χωρίς εξοντωτική ανάκριση την ομάδα του που έστησε την “πολιτική δολοφονία” 10 πολιτικών αντιπάλων.
Άγγιξαν, την τιμή τους. ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ.
Όλοι οι φάκελοι, πήγαν στο αρχείο…

Πολιτικές ευθύνες και δήθεν ρεβανσισμοί

δεν ισχύουν σε ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ χωρίς προηγούμενο…

Δεν ισχύουν, όταν στήσουν πασαρέλα διαπόμπευσης
με δέκα γυάλινες κάλπες…

Δεν ισχύουν, να σπάνε κλειδαριές σε πρώην πρωθυπουργούς
όταν λείπουν από τα σπίτια τους…

Δεν ισχύουν, όταν ο πρωταγωνιστής (ποινικών ευθυνών)

κατ’ επανάληψη σήκωνε πυροβολαρχία Novartis σαν λάφυρο ηθικής…
Όταν για παράδειγμα τον έπιασαν στο πολυτελές σκάφος της ελίτ.
Την ελίτ, που ούρλιαζε ότι πολεμούσε.

Με δυο λόγια. Αν η Βουλή κωλώσει και κάνει το λάθος και μισο- κουκουλώσει…
Η δικογραφία του πρωταγωνιστή θα γυρίσει πίσω στη Δικαιοσύνη.
Εκεί, που τον περιμένουν ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΕΣ λεπτομερείς και τεκμηριωμένες μηνύσεις.

Να γιατί ισχύει, το “ως το τέλος”.

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας για την έρευνα της υπόθεσης Novartis.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», στις 16/9/2019, ποινική δικογραφία η οποία αφορά τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Το διαβιβαστικό της δικογραφίας Novartis για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

Οι καταθέσεις των κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, τα υπομνήματά τους και τα συνημμένα σε αυτά έγγραφα είναι όσα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς αξιολόγηση. Όπως, ειδικότερα, αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής:

«Σας διαβιβάζουμε χωρίς αξιολόγηση, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 86 παρ.1 και 2 του Συντάγματος και των άρθρων 1 και 4 του Ν. 3126/2003 «Περί ποινικής ευθύνης υπουργών», όπως ισχύει, καθώς και του άρθρου 153 του Κανονισμού της Βουλής (όπως ισχύει):

α) Αντίγραφο της από 10.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου, οικονομολόγου-βουλευτή-πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, μετά του συνημμένου σ’ αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ’ αυτό εγγράφων.

β) αντίγραφο της από 9.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Δημητρίου Αβραμόπουλου, Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτό εγγράφων.

γ) αντίγραφο της από 11.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθηγητή πανεπιστημίου-δικηγόρου-πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτών εγγράφων και

δ) αντίγραφο της από 12.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, μετά των σχετικών εγγράφων, που κατατέθηκαν από τον ίδιο, καθώς και τα λοιπά αντίγραφα της ποινικής προκαταρκτικής δικογραφία, η οποία σχηματίζεται σε εκτέλεση της υπ. Αριθ. ΕΠΔ 170/26-7-2019 παραγγελίας του Αναπληρωτή Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου Δασούλα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως και πίνακα περιεχομένων με κατάταξη σε υποφακέλλους και κατά σειρά, μόνον κατά το μέρος που στη δικογραφία αυτή εμπεριέχεται καταγγελία κατά των

α) Αλεξίου Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας και β) Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

H δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε από έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στις έρευνες για την υπόθεση Novartis, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την περασμένη Δευτέρα και παρέμενε κλειδωμένη στο γραφείο 164 στον πρώτο όροφο, μέχρι την ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια. H ανακοίνωση έγινε σήμερα, καθώς από τη Δευτέρα δεν είχε προγραμματιστεί νομοθετικό έργο ή κοινοβουλευτικός έλεγχος. Με την ανακοίνωσή της τα κόμματα μπορούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου της. Οι εμπλεκόμενοι, όμως, είναι εκείνοι που μπορούν να λάβουν το αντίγραφό της.

Η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο για την ευθύνη των υπουργών. Για την άσκηση δίωξης απαιτείται πρόταση κατηγορίας και απόφαση της Βουλής. Η πρόταση για την άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις που -σύμφωνα με τον νόμο για την ευθύνη υπουργών- είναι αξιόποινες και να μνημονεύει τις διατάξεις που παραβιάστηκαν. Με την κατάθεση της πρότασης προς άσκηση δίωξης μπορεί να προταθεί από τους βουλευτές που την υπογράφουν η ανάθεση -από τη Βουλή σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο- του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους.

Η πρόταση για την άσκηση δίωξης υποβάλλεται γραπτώς και υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές. Η ψηφοφορία για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης είναι μυστική και η απόφαση απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Όμοια πλειοψηφία, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, απαιτεί και το αίτημα ανάθεσης του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους, σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο το οποίο αν αποφασιστεί συγκροτείται από έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι κληρώνονται με τους αναπληρωματικούς τους, σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστό στην Ολομέλεια της Βουλής το πλήρες περιεχόμενο του φακέλου που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής η Δικαιοσύνη, η ξεκάθαρη πολιτική θέση του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του ότι «εγώ τους πολιτικούς αντιπάλους μου δεν τους στέλνω στα δικαστήρια, οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» προδιέγραψε επακριβώς το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ευθέως εμπλεκόμενο, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, «Ρασπούτιν»-Παπαγγελόπουλο, όχι όμως και τον τέως πρωθυπουργό για ηθική αυτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.