Κ. Μητσοτάκης από την ΠΝΑΙ: Κανείς εργαζόμενος στον τουρισμό απροστάτευτος!

Σύσκεψη για τα προβλήματα στον τουρισμό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μηττοτάκη.

Το παρόν έδωδαν στη συνάντηση ο  υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης,  υφυπουργός Τουρισμού  κ.  Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές του νομού κ. Βασίλης Υψηλάντης , Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς,  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κώστας Ταρασλιάς   ο εντεταλμμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Χρυσοχοίδης, ο  αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Κώστας Ταρασλιάς ,  ο πρόεδρος του  ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου , ο  πρόεδρος του  Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κώστας Ζωγραφίδης,  ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής,  ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλη ς Μαρκόπουλος,   ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης ,ο  πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Χρήστος  Μιχαλάκης,εκ μέρους της ΕΞΡ ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος,  ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ Νίκος Τσούλος,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξεναγών κ. Νίκος Ξυλουράς,  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης , η πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Χαραλαμποπούλου.

Κ. Μητσοτάκης: Σφραγίδα ειρήνης η συμφωνία με την Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ

“Σφραγίδα ειρήνης και νομιμότητας η συμφωνία  που  υπεγραφη με την Αίγυπτο που ακυρώνει στην πράξη την συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.Είναι εθνική επιτυχία που στέλνει ένα πολύ απλό μήνυμα ότι η διπλωματία όταν λειτουργεί  με βάση το διεθνές δίκαιο μπορεί να φέρει αποτελέσματα”, τόνισε.

Ο πρωθυυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία και ζήτησε από όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Κανείς εργαζόμενος απροστάτευτος

Εν συνεχεία μίλησε για τα προβλήματα στον τουρισμό και κυρίως για την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων.

«Ειδικά τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να τους αφήσουμε απροστάτευτους» τόνισε ο πρωθυπουργός ζητώντας μάλιστα από τους εκπροσώπους τους, που παρίσταντο στη σύσκεψη, να του δώσουν το υπόμνημα με τις προτάσεις πάνω στα ζητήματα που είχαν νωρίτερα επισημάνει.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ειδικά τους εποχικά εργαζόμενους, απροστάτευτους στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, να προστατεύσουμε το εισόδημα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο η οποία θέλω να πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική περίοδος από την σημερινή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά η κυβέρνηση αυτή έκανε ένα ορισμό εποχικότητας για να μπορέσει να δώσει πρόσθετες οικονομικές παροχές. Είπε πολύ απλά ότι όποιος έχει το 50% του τζίρου του τους τρεις μήνες του καλοκαιριού ορίζεται ως εποχική επιχείρηση. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει προφανώς και για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται πιο πολύ το χειμώνα. Κάναμε, όμως, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε αυτό το πρόβλημα με ένα τρόπο που να είναι οικονομικά συνεπής».

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επιτυχία της πρώτης φάσης αντιμετώπισης του κοροναϊού πιστώνεται σε όλους τους πολίτες, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει στη νέα φάση τώρα να περιορίσουμε τα προβλήματα εν τη γενέσει τους, διότι όπως τόνισε ο κοροναϊός δεν έχει εξαφανιστεί και είναι μαζί μας.

«θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση και υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική»

“Μέχρι που να περάσει αυτή η κρίση πρέπει να είμαστε σε εργήγορση για να δούμε να παρέχομε πρόσθετα εργαλεία στήριξης για αυτή την παγκόσμια κρίση. Εύχομαι να μην βρεθούμε ξανά στην θέση να  διαχειριστούμε μια τέτοια κρίση”, είπε ο κ Μητσοτάκηςπου συνεχάρει την περιφέρεια να στηρίξει τους τουριστικούς προορισμούς.

Αναφέρθηκε και στην εξασφάλιση των χρημάτων από την ΕΕ για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Είναι ευκαιρία για ξενοδοχεία που ήθελαν να κάνουν επισκευές. Πρέπει και εμείς να στηρίξουμε τους εργαζόμενους τους ώστε να γίνουν και οι επενδύσεις τόνισε.
” Είμαι χαρούμενος κάθε φορά που έρχομαι στα Δωδεκάνησα . Το ενδιαφέρον μου είναι έντονο γαι τη Ρόδο και τα άλλα νησιά. Εύχομαι ελπίζω η επομενη μου επίσκεψη να είναι ένα καλύτερο οικονομική περιβάλλον και να έχουμε αφήσει πίσω την κρίση και  να είναι μια εμβληματική χρονιά για τον τουρισμό”, τόνισε κλείνοντας την σύσκεψη ο πρωθυπουργός.

NotosNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.