Η Τουρκία ως διακινητής

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η Τουρκία λειτουργεί πια η ίδια ως διακινητής, γιατί δεν ξέρει τι άλλο να κάνει για να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Έτσι αποφάσισε να κάνει ουσιαστικά μια ασύμμετρη απειλή ενάντια στην Ελλάδα. Επί του πρακτέου αντιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε στην Ίμβρο με τις ανοιχτές φυλακές. Διότι οι λαθρομετανάστες που αφήνει η Τουρκία να περάσουν στα σύνορά της είναι αυτοί που έχουν φυλακιστεί για παραβάσεις.

Εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να δημιουργήσει νέες πιέσεις κι ενάντια στην Ευρώπη. Όμως η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί αυτή την ασύμμετρη απειλή και θα ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να αντιμετωπίσει το όλο θέμα. Τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα αποφασίστηκαν σε επίπεδο ΚΥΣΕΑ.

Έτσι θα ενεργοποιήσει την ομάδα RABIT μέσω της FRONTEX, θα αναστείλει για ένα μήνα την υποβολή αιτήσεων ασύλου, θα αναβαθμίσει τη φύλαξη των ανατολικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και θα γνωστοποιήσει την απόφασή της στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.