Η ψήφος των Ομογενών

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Έπρεπε να περιμένουμε την άφιξη του Πρωθυπουργού στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, για ν΄ ακούσουμε αυτό που περιμένει εδώ και δεκαετίες η Ομογένεια των Ελλήνων. Δηλαδή ότι κάθε Έλληνας πολίτης με εκλογικά δικαιώματα θα μπορεί να ψηφίζει για την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στον τόπο διαμονής του.

Μπορεί να είναι κάτι το αυτονόητο για πολλούς από εμάς, όμως έπρεπε ν΄ακούσουμε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση που ακολούθησε πολιτική βούληση. Και δεν πρόκειται για μια κουτσουρεμένη ψήφο που δεν έχει τα ίδια δικαιώματα. Αλλά για μια δίκαιη ψήφο που θα επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο την πολιτική της Ελλάδος, για να αποφύγουμε τα τοπικά τεχνάσματα που προσπαθούν πάντα να παρουσιασθούν ως στρατηγήματα.

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Ελληνισμός θα είναι υπεύθυνος για όλη την Ελλάδα χωρίς εξαίρεση. Έτσι δεν θα είναι μόνο μερικοί Έλληνες του εξωτερικού που θα ασχολούνται τοπικιστικά με τις περιοχές τους, αλλά όλοι οι Έλληνες για όλη την Ελλάδα. Χαιρόμαστε επίσης που αυτή η απόφαση πάρθηκε επίσημα στη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχει και το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνο της Αμερικής, διότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όπου και να βρίσκονται πάνω στον πλανήτη μας.

Δεν πρόκειται επίσης για ένα απλό lobby αλλά για ανθρώπινο και βαθύ νευρωνικό δίκτυο που θα κάνει την Ελλάδα πιο ανθεκτική στις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Διότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι τόσο ευάλωτοι στις ταξικές και κομματικές προσεγγίσεις, επειδή είναι ανεξάρτητοι μεν και υπερκομματικοί δε, όταν εξετάζουν τα εθνικά θέματα που αφορούν τη φύση του Έθνους.

http://lygeros.org/articles.php?n=45760&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.