Η…. προοδευτική επιλογή για ΠτΔ

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου για την θέση του ΠτΔ, ο πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεση του για μια διαφορετική πρόταση.

Φαινόταν από καιρό ότι θα προκρινόταν μια γυναίκα, για συμβολικούς λίγους, και ένα άτομο που να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς θεωρώντας ότι έτσι θα επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Υπερκομματικός δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ο οποιοσδήποτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επιλέχθηκε από μια κυβέρνηση, στην περίπτωση της του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα κορυφαίο κρατικό αξίωμα. Προοδευτική επιλογή, όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, δυσκολεύομαι να δω τι την καθιστά και ποιες επιλογές θεωρούνταν συντηρητικές (με την οπισθοδρομική έννοια).

Το ότι δεν αποτελεί πολιτικό πρόσωπο έχει την θετική και την αρνητική πλευρά του. Το πρόσωπο που καθίσταται προστάτης του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν είναι υποχρεωτικό να προέρχεται από τον πολιτικό κόσμο, κουβαλώντας καμιά φορά τη φθορά της εξουσίας και της καθημερινής τριβής.

Από την άλλη, αναλόγως την χρονική περίοδο και τις ιστορικές απαιτήσεις της, οι γνώσεις, η πολιτική παιδεία και οι θέσεις σε συγκεκριμένα θέματα παίζουν τεράστιο ρόλο. Καθορίζουν τον τρόπο που θα προσεγγιστούν οι όποιες εξελίξεις, θα χρωματίσουν τις εγχώριες και διεθνείς παρεμβάσεις του ανώτατου άρχοντα.

Είναι λοιπόν απολύτως βάσιμες οι απορίες σε σχέση με τις απόψεις της επόμενης ΠτΔ για μια σειρά εθνικών και άλλων ζητημάτων, τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Σε μια περίοδο, μάλιστα, σημαντικών διπλωματικών αναταραχών και προκλήσεων εν μέσω των οποίων θα κληθεί να παίξει κρίσιμο ενοποιητικό ρόλο και να υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντα μας ανά την υφήλιο.

Καλή επιτυχία λοιπόν κι ελπίζουμε η επιτυχημένη δικαστικός να αποδειχτεί και μια επιτυχημένη θεσμική παρουσία.

One thought on “Η…. προοδευτική επιλογή για ΠτΔ

 • 18/01/2020, 14:00
  Permalink

  Αυτήν τήν εμμονική νοοτροπία, πάντως, τής ΝΔ, νά επιμένει νά δείχνει φιλική, καί υποταγμένη στήν ΑΡΙΣΤΕΡΑ, λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ τήν κατανοώ. Καί μάλιστα σέ μίαν ΑΡΙΣΤΕΡΑ που διαρκώς καί ακαταπαύστως δείχνει ολοφάνερα μέ τήν ΑΡΝΗΤΙΚΗ ανιπολιτευτική στάση της, τήν εμπάθειά της, σέ σημείο νά αδιαφορεί ακόμη καί γιά τήν ΕΘΝΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που προκαλεί προκειμένου, νά ΧΤΥΠΗΣΕΙ αντιπολιτευτικά, τόν Πρωθυπουργό καί τήν Κυβέρνηση. Οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ είναι αμετανόητοι, αδίστακτοι, καί γιά τούς αριστερούς ισχύει η λαϊκή παροιμία : ”δώσε θάρρος στόν χωριάτη, νά σου ανέβει στό κρεββάτι”.! Όσο η ΝΔ, τούς χαϊδεύει, καί τούς καλοπιάνει, καί μέ τήν φοβική στάση της, τούς δείχνει ότι τούς ”τρέμει”, τόσο οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ.!!! καί λένε καί κάνουν τά ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.!!!!
  Καί δυστυχώς μέ τήν εκλογή ΠτΔ, ΕΧΑΣΕ η ΝΔ, τήν μεγάλη ευκαιρία, νά τούς έδειχνε ότι η περίοδος τής ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΑΣ, καί τής ιδεολογικής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ανεπιστρεπτί, στήν Ελλάδα, προτείνοντας έναν ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ γιά τό ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ τού ΠτΔ.!
  Εν πάση περιπτώσει γιά νά μήν μιζεριάζουμε εκ τών υστέρων -διότι ως γνωστόν η ΜΙΖΕΡΙΑ καί η ΜΙΡΛΑ, είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.!-ας ευχηθούμε ”καλή επιτυχία” στήν κ.Πρόερδο, καί… Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ.!!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.