Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές συμβαίνει το πολιτικά παράδοξο για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, η κυβέρνηση να βρίσκεται σε ακόμα καλύτερη θέση από το 2019 και η αντιπολίτευση σε χειρότερη θέση από τότε.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν.Δ. διατηρεί μία διαφορά 16,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, έχοντας ποσοστό 37,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 20,6%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ της πολιτικής υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι έχει την προτίμηση του 47,3% των πολιτών ως πρωθυπουργός, έναντι ενός 19,8% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, το 51,2% θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη πιο κατάλληλο για να ανεβάσει την οικονομία και να φέρει επενδύσεις έναντι 14%. Το 49,7% έναντι 16,4% τον θεωρεί πιο ικανό στη διαχείριση κρίσεων, το 44,8% έναντι 16,7% κρίνει ότι έχει σχέδιο για τη χώρα, ενώ το 42,3% έναντι 25,9% θεωρεί ότι είναι πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ είναι ότι τα υψηλότερα ποσοστά επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία με 86,1%, αλλά η ισχυρή διεισδυτικότητά του αναδεικνύεται από τα αντίστοιχα ποσοστά του στο ΚΙΝ.ΑΛ. με 65,2%, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 53,5%, καθώς και σε άλλα κόμματα.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ από τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού φθάνει το 57%, την ώρα που εκείνη του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 27,4%. Ικανοποιημένο από το συνολικό κυβερνητικό έργο δηλώνει το 48,4% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 12,8% απαντά θετικά για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.