Η ΝΔ να ανοίξει ξανά την Παιδική Βιβλιοθήκη στον Εθνικό Κήπο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αυτό το λειτουργικό και χαριτωμένο πέτρινο σπιτάκι που είναι σαν να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι του Άντερσεν, βρίσκεται στο Κέντρο της Πρωτεύουσας της Ελλάδας, μέσα στον Εθνικό μας Κήπο και είναι η Παιδική Βιβλιοθήκη.

Πριν από μερικά χρόνια έσφυζε από χαρούμενες φωνές παιδιών. Στο πρώτο δωμάτιο ζωγράφιζαν σε στρογγυλά τραπέζια παιδιά όλων των ηλικιών . Στο επόμενο άκουγαν μουσική , το πιο μέσα φιλοξενούσε άλλα παιδιά ξαπλωμένα σε μεγάλες μαξιλάρες που συζητούσαν ή διάβαζαν. Απέξω μεγάλοι κισσοί είχαν πλεχτεί γύρω από το σπιτάκι που επιβλητικά δέσποζε μέσα στον χώρο με τα πολλά χρώματα και αρώματα των λουλουδιών που προσήλκυαν ακόμα και τον πιο βιαστικό επισκέπτη.

Από οικογένειες τουριστών που περνούσαν, έπαιρναν τα παιδιά μια ανάσα φιλοξενίας και δραστηριότητας μέσα στην παιδική βιβλιοθήκη, ενώ οι γονείς κάθονταν να ξεκουραστούν απέξω. Πολλές φορές αν δεν είχαν πού να αφήσουν τα παιδιά, τα αφήναν και πήγαιναν για δουλειές, αφού ήταν σίγουροι ότι τα παιδιά εκεί ήταν ασφαλή και είχαν δημιουργική απασχόληση.

Μέσα ήταν κοπέλες νηπιαγωγοί. Παλαιοτέρα έλεγαν ότι ανήκει στον Δήμο. Τώρα έχει απέξω μια πινακίδα που γράφει <<Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης>> . Δίπλα γράφει <<Η βιβλιοθήκη είναι κλειστή . Όταν ανοίξει θα γράψουμε ώρες>>. Οι περαστικοί είχαν γράψει δίπλα, <<δηλαδή ποτέ>>.

Παιδικές βιβλιοθήκες δεν έχουμε πολλές και ειδικά μέσα σε τέτοιο κατάφυτο περιβάλλον μέσα στο Κέντρο της Πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Πρέπει το Υπουργείο να μεριμνήσει ώστε να ανοίξει γρήγορα για να εκπολιτίζονται τα παιδιά, να μορφώνονται τα μικρότερα. να συναναστρέφονται και να κοινωνικοποιούνται όσα δεν πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς η και τα μεγαλύτερα για άλλες γνωριμίες , να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία όσα παιδιά δεν έχουν στο σπίτι όλα αυτά τα βιβλία, καθοδηγούμενα από παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς.

Είναι ντροπή να βλέπουμε αυτά τα λειτουργικά κοσμήματα να είναι κλινικά νεκρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λόγους να τα έχει κλειστά η με κάποια υπολειτουργία. Ήθελε αμόρφωτα και εξαρτημένα άτομα.

Η ΝΔ που επιδιώκει να εκπολιτίζει και να μορφώνει τα παιδιά πρέπει όχι μόνο να την ανοίξει κανονικά, αλλά να την αναπτύξει σε όλα τα πεδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.