Η ΝΔ μέσα από το όραμα του Βέμπερ

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Μεγάλη τιμή για την Ελλαδα που ο Βέμπερ ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο της εκστρατείας του ως υποψήφιος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τη χώρα μας. Αναγνώριση της καταλυτικής συνεισφοράς μας στη διαμόρφωση της Δυτικής Δημοκρατίας.

Η ομιλία του ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Με ευθείες αιχμές για την γραφειοκρατία των Βρυξελλών που πρέπει να περιοριστεί. Με προτάσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών ρυθμών και τη βελτίωση της απασχόλησης. Με ενδιαφέρον για τη διαχείριση του δημογραφικού ζητήματος, τις περιβαλλοντικές εξελίξεις.

Ένας Βέμπερ που έδειχνε να κατανοεί πλήρως τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης και την ανάγκη χρήσης πιο δυναμικών μέσων. Που αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αφομοίωσης με τος ευρωπαϊκές αξίες,  μιας ισλαμικής δύναμης όπως η Τουρκία.

Η παρουσίαση του μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευχάριστη έκπληξη. Κατά καιρούς, υπήρξαν ατυχείς προσεγγίσεις του για οικονομικά ή εθνικά μας θέματα. Αλλά ο μεστός, διαυγής λόγος του στο Ζάππειο, απέδειξε ότι διαθέτει το όραμα και την αποφασιστικότητα για να οδηγήσει την Ε.Ε. στην επόμενη μέρα της.

Αυτή του η στάση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη ΝΔ και την πατρίδα. Μια ισχυρή ΝΔ στην ευρωβουλή μπορεί να εκμεταλλευτεί τις προτεραιότητες Βέμπερ για να προωθήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα του τόπου.

Να προτείνει νέα εργαλεία για την επενδυτική ενίσχυση και τον περιορισμό της ανεργίας. Να επιτύχει την προστασία και την ασφάλεια στα σύνορα. Να επιτύχει διαφοροποιήσεις στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.